« Život
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
MA DA?

Tata i zdravlje bebe

Pokazalo se da bebe koje odmah po rođenju nalikuju na tatu imaju puno veće šanse da budu zdravije tijekom prve godine života i to zato što će tate s njima provoditi više vremena

Tata ima važnu ulogu
Tata ima važnu ulogu (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

roditelji

,

beba

,

tata

Roditelji su podjednako važni u odgoju djeteta, no iako obično mislimo da su majke najvažnije u prvim godinama života, izgleda da i tate igraju veliku ulogu, i to u - zdravlju bebe.

Naime, pokazalo se da bebe koje odmah po rođenju nalikuju na tatu imaju puno veće šanse da budu zdravije tijekom prve godine života i to zato što će tate s njima provoditi više vremena.

Znanstvenici su proučavali 715 očeva i majki koji ne žive zajedno. Roditelji su intervjuirani odmah nakon rođenja djeteta, a potom  nakon godinu dana. 

Istraživači su ih pitali o zdravlju njihova djeteta, napadajima astme ukoliko dijete ima astmu, temperaturi i posjetu hitnoj liječniku i zavšravanju na hitnoj tijekom te prve godine života. Ispostavilo se da su djeca koja su više vremena provodila s tatom bila manje bolesna.

Ono što je zanimljivo, očevi su bili spremniji provoditi vrijeme s djecom koja im nalikuju, kaže voditelj studije Solomon Polachek, profesor na njujorškom Binghamton Sveučilištu.

Objašnjenje je vrlo jednostavno: očevi koji su sigurni da su djeca njihova provodit će više vremena s njima, a što će im više dokaza od toga da su njihova slika i prilika, dodaje Polachek. 

10.03.2018. 15:44:00
Novi komentar
nužno
nužno