« Film
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
inglorious bastards

Tarantino se vratio

Majstor je pokorio Croisette briljantnim novim filmom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Brad Pitt

,

Quentin Tarantino

,

Inglorious Basterds

,

Tarantino Pitt Cannes

Kada je njegov prošli film Bulevar smrti bio prikazan u Cannesu pred dvije godine, neki od nas počeli su iskreno sumnjati da će Tarantino biti u stanju ponoviti briljantnost koju je pokazao na početku karijere. Ipak, izgleda da smo bili u krivu. Projekt koji je trajao deset godina, Inglorious Bastards, pokazao se podjednako iznenađujućim i fantastičnim. Pravi dragulj od filma, koji odmah poželite pogledati još jednom, zahvaljujući genijalnim dijalozima, preciznom scenariju i nevjerojatnoj estetici.

QT zna da je ovoga puta napravio dobar posao, i to je cijelo vrijeme bilo potpuno jasno tijekom pressice pune smijeha i šampanjca.

„Sanjao sam o tome da se ovaj film prikazuje u Cannesu", objašnjava Tarantino okružen svojim glumicama, Diane Kruger i Melanie Laurent. Novinari su došli sa svih strana svijeta, Finske, Islanda, čak i Grenlanda ... „Ja nisam tipičan američki redatelj, moje filmove može gledati cijeli svijet!", hvali se Tarantino.

Tarantino obožava Isabelle Hupert

Inglorious Bastards prva je suradnja Tarantina i Brada Pitta, koji glumi poručnika Alda Rainea, čovjeka odgovornog za uspjeh kaznene ekspedicije u nacističkoj Njemačkoj kojoj se pridružila grupa vojnika, američkih Židova. „Quentin je došao kod mene sa scenarijem prošlog ljeta", kaže Pitt, odjeven u svijetlo odijelo i seksi šal nehajno obješen oko vrata.

„Puno smo razgovarali, popili puno vina, barem prema količini praznih flaša koje sam našao na podu slijedeće jutro ... i nakon toga našao sam se u uniformi! (smijeh). Ovakav je scenarij rijedak, Quentin je autor, čovjek koji svojim filmovima daje cijeloga sebe i jako mi je drago da mogu biti ovdje danas s njim", kaže Pitt.

Čovjek koji stoji iza Pulp Fictiona i Kill Billa potvrđuje Pittove navode: „Brad i ja smo se procjenjivali dugo vremena, na neki „da li mi se sviđaš - da li ti se sviđam" način. Uvijek sam želio raditi s njim, no kako moje rasuđivanje ovisi o likovima u filmu, morao sam pričekati dok ne pronađem pravu ulogu za njega ... trebao je to biti ekvivalent home-runa do Mjeseca i natrag! Aldo Raine je upravo takva uloga."

Nema nikakve sumnje da je zvijezda Benjamina Buttona briljantna, publika je bila zapanjena izvedbom austrijskog glumca Christopha Walza, koji glumi ulogu pukovnika Landa, nacista koja je opak jednako kao što je i inteligentan. „Na papiru, to je bio nevjerojatan lik, no pomučio sam se pronaći glumicu za njega. Toliko je bilo teško da sam gotovo odustao od filma. No, tada je naletio Cristoph, i nakon dvije scene znao sam da je to to."

Dobitnik Zlatne palme 1994. godine za Pulp Fiction odbacio je glasine o vezi s Isabelle Hupert, jedne od sutkinja festivala, rekavši da se zapravo i ne slažu. Vjeruje se da je ona trebala glumiti u Inglorious Bastards.

„Nitko ne voli Isabelle više od mene, a prilično sam siguran da i ona misli isto o meni. Sreli smo se, puno smo razgovarali, naročito o Ciminovom filmu Vrata raja u kojem je glumila. Naši se rasporedi nisu poklopili u tom trenutku, no siguran sam da ćemo jednoga dana raditi zajedno", završava Tarantino.

Piše: Jerome Vermelin/MWN Francuska
20.05.2009. 17:33:51
Novi komentar
nužno
nužno