« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
SAVJETI

Talog od kave kao univerzalna pomoć

Radi se zapravo o vrlo korisnoj stvari koja nam može poslužiti u razne svrhe, pa vam donosimo pet primjera upotrebe taloga od kave

Talog bacate ili...?
Talog bacate ili...? (Arhiva)
Više o

kućanstvo

,

talog kave

Talog od kave obično završi u slivniku, jer niti ne razmišljamo kako bismo ga mogli upotrijebiti u kućanstvu. 

No, radi se zapravo o vrlo korisnoj stvari koja nam može poslužiti u razne svrhe, pa vam donosimo pet primjera upotrebe taloga od kave.

Piling - grube čestice i kiseli sadržaj kave djeluju kao savršen piling za vašu kožu koji pomaže u uklanjanju prljavštine i mrtvih stanica kože. Pomiješajte talog kave s malo vode i kokosova ulja i dobit ćete odličan piling za tijelo.

Popravak ogrebotina - s pomoću štapića za uši ili blazinice nanesite talog od kave na ogrebotine na drvenom namještaju i ostavite pet do deset minuta, a zatim obrišite pamučnom krpom. Ogrebotine će biti manje vidljive.

Tjeranje insekata - kava sadrži kofein koji je vrlo toksičan za mnoge insekte. Pospite talog kave oko biljaka u domu kako biste odbili komarce, voćne mušice i sl.

Uklanjanje celulita - kava može pomoći smanjiti pojavu celulita razbijanjem masnih naslaga i povećanjem protoka krvi u zahvaćenom području.

Uklanjanje neugodnih mirisa - stavite u hladnjak talog od kave u otvorenoj zdjelici, pokupit će neugodne mirise i djelovati kao prirodni dezodorans.

21.11.2019. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno