« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NAPAD

Civili ponovno žrtve talibana

Policija je u nedjelju ujutro poslala pojačanje napadnutoj postaji, nakon čega se borba nastavila tijekom cijeloga dana

Afganistan
Afganistan (Getty Images)
Više o

Afganistan

,

talibani

,

islamistički atentator

,

poginuli civili

Osmorica afganistanskih policajaca i četvero civila poginuli su u nedjelju u središtu Afganistana u napadu talibana na policijsku postaju i u borbi koja se nastavila tijekom cijeloga dana, objavio je guverner pokrajine.

Islamistički pobunjenici prvo su tijekom noći napali policijsku postaju u okrugu Kidžranu, u pokrajini Daj Kundiju, ubivši dvojicu policajaca i ranivši dvojicu, rekao je guverner Kurban Ali.

Policija je u nedjelju ujutro poslala pojačanje napadnutoj postaji, nakon čega se borba nastavila tijekom cijeloga dana, rekao je.

U tim borbama "poginula su šestorica policajaca i četvero civila koji su pomagali policiji u borbi s talibanima, a dvojica policajaca su ranjena", kazao je Ali. Devetorica talibanskih pobunjenika poginula su prije nego je ostatak pobunjenika uspio pobjeći, dodao je.

Pokrajina Daj Kundi je izolirano područje u kojemu su napadi talibana razmjerno rijetki u usporedbi sa susjednim Uruzganom i pokrajinama Kandaharom i Helmandom, nešto južnije, koje talibani gotovo svakodnevno napadaju.

Talibani su se nakon protjerivanja s vlasti 2001. učvrstili u više područja u zemlji.(hina/metro-portal)

13.06.2010. 22:16:24
Novi komentar
nužno
nužno