« Svijet
objavljeno prije 14 godina
MEĐUNARODNI SKUP

Mesić: Holokaust je zločin jedinstven u povijesti čovječanstva

Mesić i izraelski predsjednik Peres razgovarali su o odnosima dviju zemalja i aktualnim međunarodnim pitanjima

Stjepan Mesić
Stjepan Mesić (Dragan Matić/CROPIX)
Više o

Stjepan Mesić

,

holokaust

,

Shimon Peres

,

totalitarizam

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić sastao se u nedjelju u Jeruzalemu s izraelskim predsjednikom Shimonom Peresom, te održao govor na 7. međunarodnoj konferenciji o obrazovanju o holokaustu, priopćeno je iz ureda bivšeg predsjednika.

Mesić i Peres razgovarali su o odnosima dviju zemalja i aktualnim međunarodnim pitanjima, a osobita je pozornost poklonjena stanju na Bliskome istoku, priopćeno je.

Bivši hrvatski predsjednik izvijestio je predsjednika Peresa o razgovoru što ga je nedavno vodio u Damasku sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom, te mu prenio stajališta sirijskoga predsjednika o mogućnostima rješavanja problema okupirane Golans ke visoravni.

Mesić je u svom govoru na završnom panelu 7. međunarodne konferencije o obrazovanju o holokaustu rekao da je holokaust zločin jedinstven u povijesti čovječanstva.

"Upravo zbog toga apsolutno je neprihvatljivo, a takvih pokušaja sve više ima - pa i u mojoj zemlji, Hrvatskoj - da se zločin holokausta naprosto svrsta u spektar zločina totalitarnih režima, bez obzira na njihov ideološki predznak", rekao je Mesić, priopćeno je iz ureda bivšeg predsjednika.

Na konferenciji o holokaustu sudjelovao je i bivši poljski predsjednik Aleksandar Kwasniewski.(hina/metro-portal)

13.06.2010. 22:37:54
Novi komentar
nužno
nužno