« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Tajni jezik boja

Što i kako obući u određenim prilikama pitanje je koje muči mnoge, pa evo nekoliko praktičnih savjeta

Kako poslati jasnu poruku bojom odjeće
Kako poslati jasnu poruku bojom odjeće (Shutterstock)
Više o

boje

,

odjeća

,

odabir boja

,

značenje boja

Što obući prvi dan na novom poslu? Stručnjaci predlažu nešto u nijansama tamno zelene boje, jer ćete na taj način istaknuti da ste timski igrač. No, ne ako je posao vezan za politiku, jer ćete biti shvaćeni kao konzervativac, a izbjegavajte je i ako prikupljate sredstva za humanitarnu akciju.

Žuta će vas sigurno dovesti u centar pažnje, no uz to je trebate nositi kad ste loše volje, jer će vam sigurno podignuti rasploženje. Izbjegavajte je na poslovnim sastancima jer šaljete poruku da ste neozbiljni i nepouzdani.

Želite da svi znaju da ste vi gazda? Obucite tamno plavo odijelo, shvatit će vas kao osobu koja drži sve pod kontrolom, a za pouzdanost obucite svijetlo plavu ili tamno zelenu boju. 

O crvenoj je već sve rečeno, žene koje žele zavesti muškarca trebaju imati crvenu odjeću, a kako ta boja diže raspoloženje, odjenite je i kad ste umorni. Naravno, za sastanke je izbjegavajte u širokom luku da ne bi bili pogrešno shvaćeni.

Kako znati koja vam boja dobro stoji još je jedno od vječnih pitanja, pa evo što kažu stručnjaci:

Osobe crvenkaste kose ili plavokose s tamnim očima najbolje izgledaju u odjeći toplih boja poput smeđe, jarkocrvene ili maslinastozelene.

Osobe svijetlog tena i prirodno tamne kose i očiju trebaju nositi svijetle, hladne boje poput tirkizne, tamnoljubičaste, smaragdne ili plave.

Svjetlopute osobe zelenih ili plavih očiju sjajno će izgledati u odjeći ljubičastih tonova, posebno lavande, a odlično im stoje i sve nijanse plave boje. 

05.08.2013. 12:20:00
Novi komentar
nužno
nužno