« Život
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
STVARNO?

Tajna dobrog braka su dobre svađe

Za održavanje stabilne veze dugogodišnji partneri moraju iskazivati svoj bijes, a onu nelagodu koja nastane tik nakon svađe vrijedi istrpiti

Bez dobre svađe nema ni dobrog braka
Bez dobre svađe nema ni dobrog braka (Arhiva)
Više o

brak

,

savjeti

,

svađe

,

svađanje

,

dobar brak

Dobra svađa temelj je svakog dobrog braka, tvrdi najnovije istraživanje provedeno na Sveučilištu Tennesee koje se tako suprotstavlja omiljenoj tezi stručnjaka za veze koji kažu da je glavna stvar u braku - oprost.

Kako tvrde istraživači, svađe, iskazi bijesa i konstruktivan razgovor će više pomoći pri održavanju dugotrajne veze, a kultura opraštanja koja je predominantna u ovim djelovima svijeta, može dovesti do velikih problema u međuljudskim odnosima.

Naime, tijekom ovog istraživanja pokazalo se da su ljudi koji su šutjeli prolazili najgore i nisu dolazili do onoga što žele, a pri opraštanju se parovi nerijetko okreću jedno protiv drugog.

Logika je jednostavna - ako osoba zna da će joj partner oprostiti ona će češće raditi stvari koje traže oprost.

Stoga, za održavanje stabilne veze dugogodišnji partneri moraju iskazivati svoj bijes, a onu nelagodu koja nastane tik nakon svađe vrijedi istrpiti kad se uzme u obzir dobit na duge staze.

Jednako tako, ako partneru stalno opraštamo on onda nikad neće znati što vam smeta, a što ne te tako neće moći doći do onih promjena koje održavaju vezu na životu.

Što reći osim - naučite se kvalitetno svađati.

22.08.2015. 21:30:00
Novi komentar
nužno
nužno