« Putovanja
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
PRAVA ATRAKCIJA

Tajanstveni i uzbudljivi labirinti

GALERIJU - Vrtni labirinti podjednako su uzbudljivi i lijepi, pogledajte kako izgledaju neki od najboljih labirinta u Europi

Hedge Maze
Hedge Maze (Shutterstock/Wikipedia)
Više o

biljke

,

uređenje vrta

,

parkovi

,

Benidorm

,

kladioničarska mafija

,

teatar Prestige

Labirinti su tajanstveni i uzbudljivi. Puni pravih i pogrešnih putova. Privlače pozornost gdje god bili te su neizostavni u uređenju raskošnih vrtova vila i dvoraca. Pogledajte gdje se nalaze neki od najljepših labirinta na svijetu.

Talijanski perfekcionizam
Savršeno uređen labirint nalazi se u dvorištu poznate vile Lante u gradiću Bagnaia u okolici Rima. Vila je sagrađena u vrijeme renesanse prema nacrtima slavnog arhitekta Jacoba Barozzija. Pored fascinantnog labirinta, posjetitelje privlače fontane i vodoskoci.

Kameni labirint
U provinciji i gradu Granada nalazi se dvorac posljednjih muslimanskih vladara Španjolske. Alhambra je sagrađena u 13. stoljeću, a od 1984. je na UNESCO-ovom popisu svjetske kulturne baštine. U citadeli dvorca prostire se veliki kameni labirint.

Alhambra

Ornamenti kod jezera
Selo Utting kod umjetnog jezera Ammersee u Njemačkog svake godine dobiva novi 'Ex Ornamentis' u travi koji podsjeća na labirinte. Godine 2001. prikazan je tako Leonardov vitruvijev čovjek, a prošle su godine glavne zvijezde bili Asterix i Obelix. Posjetiteljima najčešće treba oko sat vremena kako bi pronašli izlaz iz labirinta 'Ex Ornamentis'.

Suptropsko iskustvo u Engleskoj
Engleski Glendurgan Garden u Cornwallu star je oko 177 godina. Lokacija je zbog blage klime kao stvorena za zelenilo pa odlično uspijevaju i suptropske biljke. Labirint nije napravljen da bismo se u njemu izgubili, već kako bismo uživali u idiličnoj atmosferi.

Glendurgan Garden

Opasan labirint
U jednom od najdužih labirinta na svijetu, izlaz se doista može tražiti cijeli dan. Na nekoliko mjesta su postavljeni mali mostovi kako bi posjetitelji mogli lakše vidjeti gdje se nalaze, ali je središnji dio u kojem se nalazi mali toranj zapravo puno dalje nego što se čini. Radi se o Hedge Maze labirintu koji je samo jedan od labirinta oko dvorca Longleat u Engleskoj.

Hedge Maze

Château de Villandry
Dvorac Villandry nalazi se 15 kilometara od grada Tours u francuskoj regiji Loire. Sagrađen je u 16. stoljeću, a raskošni vrtovi se protežu na tri razine. Najzanimljiviji je tzv. vrt ljubavi koji čini jedan od najljepših parkova u Europi. Oko dvorca se ujedno nalazi 'kuhinjski vrt' za organski uzgoj povrća. 

Château de Villandry

20.09.2010. 16:28:22
Novi komentar
nužno
nužno