« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci

Tadić: Radikali nam blokiraju put u EU

Predsjednik Srbije oštro protiv rezolucije koju predlaže SRS
Predsjednik Srbije oštro protiv rezolucije koju predlaže SRS (AFP)
Više o

Boris Tadić

Rezolucija koju predlaže Srpska radikalna stranka po mišljenju predsjednika Srbije Borisa Tadića nije uopće rezolucija o očuvaju integriteta Srbije, nego dokument koja bi tehnički trebao proizvesti da Srbija više ne pregovara o članstvu u Europskoj uniji.
Radikali predlažu da se na dnevni red srbijanskog parlamenta uvrsti rezolucija o zaštiti teritorijalnog integriteta Srbije koja podrazumijeva da Srbija u EU može ući samo cjelovita s Kosovom.

- Lice takve jedne odluke vidjeli smo devedesetih godina kada se mnogo govorilo o patriotizmu, ali se ništa nije radilo za zemlju - rekao je Tadić.

Obećanje...Tadić je upozorio svog koalicijskog partnera Koštunicu, koji podržava radikale, da time krši svoja predizborna obećanja. 

Ocjenjujući da je to mimo svakog interesa Srbije, Tadić je rekao kako je ‘duboko uvjeren da samo Srbija koja se integrira u svijet i u Europsku uniju može braniti svoje Kosovo’.

Predsjednik Skupštine Oliver Dulić prekinuo je sinoć sjednicu parlamenta jer o rezoluciji traži očitovanje vlade. (HINA) 

06.03.2008. 01:14:45
Novi komentar
nužno
nužno