« Kultura
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
MM CENTAR

Synesthetic Project predstavlja "Decameron 2.0" u MM centru

Hrvatska premijera projekta Decameron 2.0 u izvedbi Synesthetic Projecta pod umjetničkim vodstvom Nike Bauman, održat će se u petak, 21. listopada u MM centru s početkom u 20 sati

Decameron 2.0
Decameron 2.0 (Arhiva)
Više o

Synesthetic Project

,

Decameron 2.0

Decameron 2.0 multidisciplinarni je komad za troje glazbenika, dvoje plesača i tehnologiju umjetnice Nike Bauman i njezina ansambla Synesthetic Project.

Deset likova, pet živih i pet digitalnih, kroz deset priča dijele svoja iskustva iz karantene, transformirajući time izolaciju u povezanost. Njihove pripovijetke kreću se od mitskih do suvremenih: priče o zarobljenosti i potrebi za društvom; o ratnicima i čaroliji; o borbi s vlastitim demonima; priče o nemiru i potrazi za izgubljenim; o potrazi za smislom i gubitkom sebe u iluziji; o očaju i izazovima ljubavi; te konačno, o odricanju savršenstva u korist čovječnosti. Dok je primarna motivacija ovih desetero likova ispunjavanje vremena, jedna puno dublja potreba također izlazi na vidjelo: slušati i biti saslušan, davati i primati; podijeliti bol s drugima i osjećati se shvaćenim.

Inspiriran Boccaciovim bezvremenskim pripovjetkama, Decameron 2.0 istražuje snagu priče i ljudske potrebe za povezanošću i nudi ideju na koji si način, poput Scheherezade, možemo spasiti život - pričama.

Synesthetic Project

Nika Bauman, flauta, umjetničko vodstvo

Ana Marković, klavir

Marko Ferlan, gitara

Anna Barbara Bonatto, ples

Rino Indrawan Indiono, ples

Video: Stuart MacLean, Nikola Stojković

Glazba: Leo Brouwer, George Crumb, Anton Prettler, Marko Ferlan, Miroslav Tadić, Claude Debussy, Astor Piazzolla

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=G0Pjv8Bdfc8&t=2s

www.synestheticproject.com

15.10.2022. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno