« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
SMILOVALI SE

Svjetska banka deblokirala 480 milijuna dolara za Etiopiju

Etiopija je u četvrtak uputila apel za prikupljanje 121 milijuna dolara za prehranjivanje 6,2 milijuna gladnih

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

glad

,

Svjetska banka

,

Etiopija

,

humanitarna kriza

Svjetska banka odlučila je deblokirati pomoć u svoti od 480 milijuna dolara za potporu programu etiopske humanitarne pomoći namijenjene za osam milijuna osoba, na temelju programa rad za hranu, stoji u priopćenju te međunarodne institucije.

"Upravno vijeće odobrilo je subvenciju u svoti od 350 milijuna dolara i zajam od 130 milijuna dolara Etiopiji. Na taj će se način poduprijeti novi program koji će milijunima obitelji omogućiti da ne potonu u ekstremno siromaštvo", stoji u priopćenju Svjetske banke.

Etiopija je u četvrtak uputila apel za hitnim prikupljanjem 121 milijuna dolara kojim se može nabaviti hrana za oko 6,2 milijuna gladnih stanovnika te zemlje, 25 godina nakon velike gladi od koje je umrlo nekoliko milijuna osoba.

Program, što su ga pokrenule etiopske vlasti, nije projekt izravne humanitarne pomoći u hrani već plan potpore programu - rad za hranu. Nevladina organizacija Oxfam prošli je mjesec izvijestila da je istočna Afrika suočena s "najtežom humanitarnom krizom u posljednjih deset godina." (hina/metro-portal)

23.10.2009. 17:03:12
Novi komentar
nužno
nužno