« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
glas naroda

Svinjska gripa drastično promijenila život u Meksiku

Gabriela Gurierrez, novinarka meksičkog Metroa prošetala je ulicama Mexico Cityja i upitala prolaznike kako im se promijenio život u posljednjih nekoliko dana

Više o

svinjska gripa

,

svinjska gripa u Meksiku

Gradovi u Meksiku izgledaju kao poprište snimanja holivudskog filma. Preplašene oči vire iza kirurških maski, stanovnici napuštaju domove samo da bi nabavili najosnovnije potrepštine. Škole, klubovi, i sva mjesta gdje se obično ljudi okupljaju dekretom su zatvorena. Čak su i crkvene vlasti objavile da se mise neće održavati, iako će crkve ostati otvorene.

Nogometne se utakmice igraju bez publike - snima ih televizija pa se mogu gledati samo preko malih ekrana. Ljekarnama ponestaje lijekova za gripu, a pojavio se i problem s kirurškim maskama čija je nestašica podigla cijene maski za 5000 posto. Jučer su na ulicama vojnici dijelili maske građanima.

Meksički Ministar zdravstva Jose Angel Cordova obavijesti je javnost da su slučajevi svinjske gripe otkriveni u 15 od 32 meksičke države od kojih su najviše ugrožene države Mexico City, State of Mexico i San Luis Potosi.

Gabriela Gurierrez, novinarka meksičkog Metroa prošetala je ulicama Mexico Cityja i upitala prolaznike kako im se promijenio život u posljednjih nekoliko dana:



Amira Mendoza, 29, terapeut
Eulalia Gutierrez, 50, trgovac
Fernando Villar, 28, snimatelj
Trudimo se da ne izlazimo iz kuće. Izlazimo samo po najosnovnije namirnice. Također, cijela obitelj uzima ljekove protiv gripe
Meni se život u potpunosti promijenio. Nitko više ne ulazi u moj dućan. Izuzetno se trudim očistiti sve namirnice, pogotovo voće i povrće.
Ja se pokušavam ponašati normalno, koliko god je to moguće. Uzimam puno C vitamina za imunitet. Međutim snimanje filma smo prekinuli dok cijela ekipa ne nabavi maske.






Piše: Gabriela Gurierrez, Metro Meksiko
27.04.2009. 11:28:13
Novi komentar
nužno
nužno