« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
MARGARET CHAN:

Svijet se mora pripremiti za ozbiljnu gripu

U ovom trenutku očekujemo iznenadan i dramatičan skok ozbiljnih bolesti i smrti, izjavili su iz Svjetske zdravstvene organizacije.

(Getty Images)
Više o

WHO

,

pandemija

,

svinjska gripa

,

Margaret Chan

,

širenje zaraze

,

gripa A (H1N1)

Države svijeta trebale bi biti spremne za još ozbiljnih infekcija virusom H1N1 i više mrtvih od novootkrivenog virusa, rekla je čelnica Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) dr. Margaret Chan.

"U slučajevima u kojima je virus H1N1 raširen i kruži ljudskom zajednicom, države moraju očekivati još slučajeva ozbiljnih i fatalnih infekcija", rekla je. "Mi u ovom trenutku očekujemo iznenadan i dramatičan skok ozbiljnih bolesti i smrti".

Ona je u zaključnom govoru na godišnjem skupu WHO-a istaknula da nema velike razlike između sadašnje razine uzbune 5 zbog pandemije i najviše šeste razine napominjući kako će se savjetovati sa stručnjacima prije no što odluči podići razinu uzbune. "Savjetovat će me odbor za izvanredna stanja", rekla je.

Po najnovijim podacima WHO-a, od virusa nove gripe je u 42 države svijeta oboljelo više od 11 tisuća ljudi, a 86 ih je umrlo. (hina/metro-portal)

22.05.2009. 15:21:31
Novi komentar
nužno
nužno