« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
sicko 2

Michael Moore radi film o pohlepnim financijašima s Wall Streeta

Dobitnik Oscara koji raskrinkava američke lobije uhvatio se najaktualnije teme

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Michael Moore

,

Oscar

Američki redatelj Michael Moore najavio je u četvrtak da će se pozabaviti financijskim čelnicima s Wall Streeta, optuženima da su odgovorni za svjetsku ekonomsku krizu, u sljedećem dokumentarcu koji će se pojaviti ove godine.

Redatelj Oscarovac kojemu je već meta bio bivši predsjednik George W. Bush, sustav američkog zdravstva ili pak moćan lobi oružja, kazao je da će njegov film, čije ime je još nepoznato, izaći pred publiku 2. listopada.

"Bogati su u određenom trenutku odlučili da nisu dovoljno bogati. Željeli su više, puno više, pa su odlučili oduzeti američkom narodu teško zarađen novac", kazao je Michael Moore.

"Zašto su to učinili? To pokušavam otkriti u ovom filmu", dodao je on.

Distributeri filma Overture Films i Paramount Vantage kazali su da će dokumentarac ponuditi "komičan pogled" na stanje koje je dovelo do plana spašavanja nekoliko milijardi dolara.

Dobitnik Oscara 2003. za film "Bowling for Columbine", Moore je plodan i kontroverzan redatelj, autor "Sicka" o sustavu američkog zdravstva i "Fahrenheita 9/11" o Georgeu W. Bushu, te dobitnik Zlatne palme u Cannesu.

22.05.2009. 10:30:42
Novi komentar
nužno
nužno