« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
R.I.P.

Svijet oplakuje odlazak vizionara i biznismena

"Mogu reći da ne znam nikoga tko je imao takav enorman utjecaj na naš svijet i na generacije koje dolaze, kao što je to imao Steve Jobs" rekao je njegov kolega, prijatelj i suparnik Bill Gates

Fotografija vijesti
Više o

Bill Gates

,

Apple

,

Barack Obama

,

Mark Zuckerberg

,

Steve Jobs

,

umro Steve Jobs

Osnivač i predsjednik Microsofta bio je vrlo tužan nakon vijesti o smrti Stevea Jobsa, a kazao je kako je njegovo poznanstvo s Jobsom trajalo više od 30 godina, piše Hina.

Svi oni koji su imali veliku sreću poznavati ga, a kamoli još i raditi s njim, znaju koliko je ovo veliki gubitak za čovječanstvo, rekao je Bill Gates.

"Bili smo kolege, na neki način i suparnici, ali i vrlo dobri prijatelji i to više od polovice naših života. Mogu reći da ne znam nikoga tko je imao takav enorman utjecaj na naš svijet i na generacije koje dolaze, kao što je to imao Steve Jobs", kazao je Gates, koji je s Microsoftom krenuo gotovo istodobno kao i Jobs s Appleom.

Izražavanju sućuti pridružio se i američki predsjednik Barack Obama koji je ustvrdio kako je Jobs bio jedan od najvećih američkih inovatora, dovoljno hrabar da misli drugačije od drugih, neustrašiv u namjeri da promijeni svijet i dovoljno talentiran da to i učini.

„Svijet je izgubio velikog vizionara, a možda je i njegova najveća pobjeda što je cijeli svijet za njegovu smrt saznao putem uređaja koji je on izumio" rekao je predsjednik SAD-a.

"Danas smo izgubili jednog od najvećih mislilaca, kreatora i poduzetnika. Steve Jobs je bio najveći vođa jedne tvrtke u našoj generaciji, a revolucija koju je napravio utjecala je na praktički cijeli svijet" kratko je smrt prokomentirao Rupert Murdoch, predsjednik i osnivač News Corpa.

Na svom osobnom blogu Stevu je počast odao i osnivač Facebooka Mark Zuckerberg, koji se zahvalio svom mentoru i prijatelju.

"PC era je danas i službeno završila", zaključio je Mark Cuban, vlasnik NBA momčadi Dallas Mavericks.

06.10.2011. 08:38:00
Novi komentar
nužno
nužno