« Život
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
HOTSHOT

Švicarska proizvodi XS kondome za tinejdžere

Današnji tinejdžeri se u seksualne odnose upuštaju sve ranije i sve više - Švicarska zato pokušava barem povećati njihovu zdravstvenu sigurnost proizvodnjom ekstra malih kondoma

Kondomi
Kondomi (Deviantart)
Više o

tinejdžeri

,

seks

,

kondomi

,

najbolji europski film

Ekstra male kondome po imenu Hotshot su počeli proizvoditi nakon što je vladino istraživanje pokazalo da većina dječaka između 12 i 14 godina za vrijeme spolnog odnosa ne koristi kondome. U jednom njemačkom istraživanju u kojem je sudjelovalo 12.970 mladih, starih od 13 do 20 godina, četvrtina njih je rekla da su im obični kondomi preveliki. Standardni kondomi imaju 5.2 centimetra širine, kondomi Hotshot imaju širinu 4.5 centimetra. U dužini se ne razlikuju i imaju standardnih 19 centimetara. Šest kondoma Hotshot u jednom paketu košta oko 30 kuna, proizvodi ih firma Lamprecht AG, vodeći proizvođač kondoma u Švicarskoj. Nysse Norballe, predstavnik firme rekao je ukoliko se kondomi pokažu kao tražena roba, proširit će svoje tržište. U tom smislu, najviše će se ciljati na Veliku Britaniju koja ima najveći stupanj maloljetničkih trudnoća u cijeloj Europi.

Nisu svjesni rizika

Proizvodnju ekstra malih kondoma za dečke u ranim tinejdžerskim godinama su zahtijevale Organizacije za planiranje obitelji i Švicarsko udruženje za borbu protiv AIDS-a, koji su se udružili u kampanji koja se stvorila na temelju vladinog istraživanja koju je napravio Centar za razvoj i individualnu psihologiju Sveučilišta u Baselu. U istraživanju je sudjelovalo 1,480 mladića od 10 do 20 godina. Rezultati su pokazali da u usporedbi s 1990. godinom spolne odnose ima znatno više mladića starih od 12 do 14 godina. Nancy Bodmer, voditeljica istraživanja je rekla: "Najviše nas je šokirala činjenica da najmlađi dečki imaju najneodgovorniji odnos prema sigurnom seksu. Velika većina njih pri svom prvom seksu nije koristila nikakvu zaštitu jer je njihovo znanje o seksualnosti očito općenito vrlo loše. Nisu svjesni mogućih posljedica svog ponašanja". 

Izvor: Intimatemedicine.com.hr

30.10.2010. 09:30:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Kladionicar
    31.10.2010. 21:40
    treba im čim se rode prišiti kondom na kitu, ma gluposti
Novi komentar
nužno
nužno