« Glazba
objavljeno prije 15 godina
garden festival

Svi u Zadar na Garden

Ovog petka počinje dugo očekivani The Garden Festival u Zadru

Fotografija vijesti
Više o

The Garden Festival

,

Eddy Ramich

,

Gilles Peterson Garden

,

Henrik Schwarz

,

No Fakin

Nakon godine dana priprema i iščekivanja THE GARDEN ljubitelji iz cijelog svijeta pristižu u Zadar i Petrčane. Brojne domaće i svjetske novinarske ekipe s nestrpljenjem od četvrtka očekuju prve taktove klupske glazbe na četvrtom THE GARDEN Festivalu.

Zrakom i morem u Zadar slijedećih nekoliko dana  pristižu tisuće inozmenih i domaćih gostiju kako bi prisustvovali otvaranju četvrtog po redu THE GARDEN Festivala. Slijede ih brojne novinarske ekipe koje se uživo žele uvjeriti zašto je mali obiteljski Festival THE GARDEN prema mnogim svjetskim medijima uvršten u one najbolje. Naslovnice, TV reportaže, novinski članci prenijeli su glas o čudotvornoj šumi na poluotoku Pinija u malom, ribarskom mjestu Petrčane gdje se miris borovine spaja s kapljicama soli Jadranskog mora, a sve je to začinjeno taktovima kvalitetne klupske glazbe.

Program ovogodišnjeg THE GARDENA zapičinje u petak 03. srpnja u 12.00 sati na otvorenoj pozornici smještenoj na poluotoku Pinija, u festivalskoj THE GARDEN areni. Usporedo sa živom svirkom na glavnoj pozornici, u Tiki baru smještenom na hridi iznad Jadranskog mora, posjetitelji će opet moći izvesti već tradicionalni ples u moru, što je jedna od čari koje ovaj Festival dižu ravno uz bok najboljima. Ako ste se tek kasnije popodne okupali, odmorili, klub Barbarellas svojim će Vas interijerom ostaviti bez daha. Naravno, šećer na kraju - ako do sada niste zaplovili legendarnim brodom Argonaughty u ovih deset festivalskih dana do 12. srpnja to nikako ne smijete propustiti.  Naša je preporuka ležerno, ljetno, opuštajuće.

Brojna imena klupske glazbene scene već su pristigla u Petrčane i s nestrpljenjem očekuju svoje nastupe. Među njima su i Henrik Schwarz, No Fakin DJ, Crazy P, Dixon, Giles Smith, Gilles Peterson, Greg Wilson, James Priestley, Joey Negro, Jogarde, Norman Jay, Terry Farley, Todd Terje, Faze Action, Ei brojni drugi.

Na prvom festivalskom vikendu od 03. do 05. srpnja brojni glazbenici iz Hrvatske i inozemstva, a među njima i:

GILLES PETERSON

Gilles Peterson je DJ britanskog Radio 1 i autor emisije Gilles Peterson Worldwide. Nije slučajno da se natječe sa Chrisom Moylesom za najveći promet na web stranici BBC-jevog Radija 1. Svi koji su ikad poslušali emisiju mogu svjedočiti o ogromnoj energiji, znanju i predanosti novoj muzici koja mu pomaže da ujedini potpuno različite muzičke snage i stvori pozitivne vibracije.

HENRIK SCHWARZ

Baziran u južnom dijelu Njemačke u Bodenseeju, Henrik Schwarz je dugogodišnji veteran na njemačkoj deep house sceni. DJ-iranje je Henrikova prva ljubav kojom je početkom '90-tih izgradio ime na velikim događanjima. Želja za muzičkim razvojem motivirala je Henrika da se počne baviti produkcijom i uskoro je započeo s nastupima uživo. Danas nastupa po cijelom svijetu, ima 9 godina iskustva u produkciji a njegova glazba ima mnogo obožavatelja od Jazzanove, Gilles Petersona do Sonar Kollectiva.

NO FAKIN

Članovi No fakin benda su Kwinzola, Fred i DJ Illson. Osnivač benda je Kwinzola koji je ujedno i rezident klupskih večeri Friends&Family. Fred je klasično obrazovan glazbenik,  DJ Illson je veliki talent koji nastupa i s 45 Midgets. No fakin DJ's odlično se razumiju sa svima koji vole dance glazbu, a njihov nastup atraktivnim čine razni instrumentimi, semplovima, bubnjevi i sl. Naoružani nedavno objavljenim miksom Give an Example, No Fakin DJ's pale i žare klubovima, festivalima ili kao potpora vlastitim idolima... Public Enemyju, Q-Bertu, DJ Shadowu i Steinskom.

EDDY RAMICH

Ako se ne računaju klasičari, projekt Eddy meets Yannah najtraženiji je hrvatski glazbeni proizvod u inozemstvu. Nakon usavršavanja na Kontrapunktu i prvog zajedničkog albuma Just Like... objavljenog s etiketom renomiranog njemačkog nakladnika Compost Records, Eddy Ramich i Yannah Valdevit pojavljuju se kao nezaobilazna imena na europskoj broken beat, future-jazz i neo-soul sceni. Veliku popularnost uživaju u Japanu a nastupali su po najboljim svjetskim klubovima kao što su Rootdown (Freiburg), Room (Tokio), Coop (London), Raw Fusion (Stockholm), Yellow (Tokio), Cargo (London)...

Organizatori THE GARDEN Festivala za domaću su publiku dali mogućnost kupnje dnevnih karata koje se mogu pronaći u THE GARDEN baru u Zadru te na samom ulazu u Festivalsku Arenu, poluotok Pinija, Petrčane.

Veselimo se druženju s Vama.

Više informacija o festivalu na službenim festivalskim stranicama www.thegardenfestival.eu .

01.07.2009. 23:44:35
Novi komentar
nužno
nužno