« Život
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Testiranje

Svi kondomi nisu jednake kvalitete?

U trenutku kada većina parova koristi kondome, možda ne razmišljaju o kvaliteti svojeg izbora kontracepcije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Consumer Reports)
Više o

kondomi

,

kontracepcija

,

testiranje

,

kvaliteta

Što se događa kada kada se kondom napuše s 25 litara zraka? Ili kada ga se stavi u vodu? Upravo ove testove izvela je Američka udruga potrošača. Došli su do zaključka da iako postoje neke razlike, korisnici kondoma mogu biti sigurni.

Unatoč različitim markama i stilovima, svi testirani kondomi zadovoljili su standarde nacionalnih i međunarodnih tijela za kontrolu kvalitete. To znači da oni koji koriste kondome kao kontracepcijsko sredstvo, i ako ih koriste na ispravan način, imaju male rizike na spolno prenosive bolesti i trudnoću.

Kondomi se obično testiraju tako da se napušu sa 17 do 18 litara zraka kako bi se provjerila izdržljivost. Američka udruga potrošača testirala ih je s 25 litara. Od 20 testiranih brendova, 7 njih, uključujući  Durex, Lifestyles i Trojan nisu puknuli ni nakon 500 pokušaja.  

I dok su iz Udruge izvijestili o nekim razlikama, niti jedna od njih ne ukazuje da se određeni kondomi ne bi trebali koristiti. ˝Svi su prošli testiranje, no neki od njih doista su odlični. Ako tražite najjači i najizdržljiviji kondom, onda se trebate osloniti na rezultate našeg istraživanja˝, objašnjava Jamie Hirsh, iz Udruge.

03.11.2009. 18:08:33
Novi komentar
nužno
nužno