« Zdravlje
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
AKCIJA

'Sve za njega' - akcija posvećena zdravlju prostate

Akcija se odvija u sklopu kampanje "Brkati studeni", kojom se poziva muškarce da se obilježavanju priključe ne brijući brkove

Pregledajte se na vrijeme
Pregledajte se na vrijeme (Arhiva)
Više o

rak prostate

,

Sve za njega

Rak prostate drugi je najzloćudniji tumor u muškaraca u Hrvatskoj, od kojeg godišnje umre njih 800, a bolest se dijagnosticira kod 1800, pa je cilj ovogodišnje javnozdravstvene akcije "Sve za njega", koja će se održati na Trgu bana Jelačića, potaknuti muškarce da odlaze na urološke preglede i kontroliraju zdravlje svoje prostate.

"Hrvatska udruga bolesnika s rakom prostate već treću godinu organizira tu akciju kako bi potakla muškarce starije od 55 - 60 godina da redovito kontroliraju svoju prostatu, jer rano otkrivanje raka prostate pruža mogućnost gotovo stopostotnog izlječenja, jer po podacima 96 do 98 posto muškaraca može biti izliječeno", rekao je predsjednik Hrvatskog društva bolesnika s rakom prostate Egidio Čepulić.

Tijekom akcije zainteresiranima će se mjeriti vrijednost PSA u krvi (marker za rak prostate), a moći će porazgovarati s urolozima i onkolozima i dobiti nužne informacije o bolesti. "Nadamo se da će akcija potaknuti brojne muškarce da na vrijeme odu i izmjere svoj PSA, kao i da odu na pregled urolozima ako imaju bilo kakve probleme", rekao je Čepulić.

Akcija se odvija u sklopu kampanje "Brkati studeni", kojom se poziva muškarce da se obilježavanju priključe ne brijući brkove, a tim povodom u Školi narodnog zdravlja "Andrija Štampar" održat će se niz događaja posvećenih muškom zdravlju.

10.11.2018. 12:45:00
Novi komentar
nužno
nužno