« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
EH, DA ...

Sve manje građana pije dok vozi

Građani sve manje tolerantni prema društvenoj prihvatljivosti zloupotrebe alkohola – manji broj žrtava prometnih nesreća skrivljenih pod utjecajem alkohola

Kampanja Razmisli donosi rezultate
Kampanja Razmisli donosi rezultate (Automania)
Više o

alkohol

,

nesreće

,

vožnja

,

kampanja Razmisli

Ove godine veći broj građana zabrinjava tolerantnost društva prema zloupotrebi alkoholnih pića, potvrđuju rezultati istraživanja o navikama konzumacije alkohola u Hrvatskoj. Prema istraživanju, koje Zagrebačka pivovara provodi već šestu godinu u sklopu nacionalne kampanje Razmisli, više od pola ispitanika izjavilo je da je zabrinuto zbog društvene prihvatljivosti zloupotrebe alkoholnih pića, dok se broj ispitanika koji nisu bili zabrinuti za stav društva o toj temi smanjio u odnosu na prošlu godinu.

Zabilježen je i manji broj žrtava prometnih nesreća skrivljenih pod utjecajem alkohola u odnosu na prošlogodišnje istraživanje iako i dalje nema znatnijih razlika u udjelu ispitanika koji su upravljali motornim vozilom pod utjecajem alkohola te onih koji su odustali od sjedanja za upravljač zbog konzumiranja alkohola.

No, ovogodišnje istraživanje pokazuje da se znatan broj mlađih ispitanika odlučuje na alternativne oblike prijevoza kada su pod utjecajem alkohola. Najviše mladih izabire taksi, što upućuje na njegovu cjenovnu dostupnost, ili odabiru osobu koja se dobrovoljno odriče konzumacije alkohola, što upućuje na sustavno pokretanje inicijativa poput kampanje Razmisli.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

04.12.2013. 10:30:00
Novi komentar
nužno
nužno