« Muškarci
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
ATLAS LJEPOTE

Sve lijepe žene svijeta na jednom mjestu

Lijepe žene prolaze kroz grad, baš sve i jedan grad na ovome svijetu, a fotografira ih hrabra Mihaela Noroc. Pogledajte gotovo sve lijepe žene svijeta u Atlasu ljepote

Ljepotice svijeta na jednom mjestu
Ljepotice svijeta na jednom mjestu (Mihaela Noroc)
Više o

lijepe žene

,

Mihaela Noroc

,

atlas ljepote

Fotografkinja Mihaela Noroc 2013. godine dala je otkaz u Rumunjskoj, da bi s ruksakom na leđima obišla gotovo cijeli svijet fotografirajući ni manje, ni više nego lijepe žene. Od tada je posjetila sve kontinente, osim Antarktike, ukupno preko pedeset različitih zemalja. Fotografirala je stotine žena u sklopu projekta Atlas ljepote. I još uvijek nije gotova.

Zašto baš lijepe žene diljem svijeta?

Mihaelina ideja je dokumentirati ljepotu i raznolikost našeg planeta, pokazati da je ljepota svuda i za to nije mogla naći bolji primjer nego lijepe žene u njihovom prirodnom okruženju. "Više nego ikad, mislim da naš svijet treba Atlas ljepote, da pokaže da je različitost nešto lijepo, a ne razlog za sukob" Mihaela je objasnila Tech Insider. "Nadam se da će portreti iz Atlasa ljepote potaknuti na razmišljanje mnoge diljem svijeta koji žive u zabludi."

Promjena percepcije kao zadatak

Hrabra Mihaela je prije tri godine uzela ruksak, kameru i svu ušteđevinu koju je do tada uspjela skupiti, napustila je dosadan posao i krenula promijeniti svoj život. Od smrzavanja na tibetanskoj visoravni u blizini Himalaja, do sparnih tropa Južne Amerike, ponekad je imala tek tridesetak sekundi da fotografijom zabilježi ljepotu žene, ali i kulturu i podneblje u kojem živi. Znanje pet jezika joj je pomoglo na putu, no često se oslanjala na prevoditelje ili na jezik "ruku i nogu". U nekim zemljama puštali su je u svoje domove, u nekima je trebala biti puno opreznija. No, idejom i hrabrošću nije promijenila samo svoj život, već (nadamo se) i ljudsku percepciju ljepote.

Sve ljepotice iz Atlasa ljepote pogledajte na portalu Gentleman.hr

08.08.2016. 20:02:00
Novi komentar
nužno
nužno