« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
ostvaren san

Susan Boyle zasjela na glazbeni vrh

Debitantski album iznimno talentirane pjevačice već je osvanuo je na prvom mjestu glazbene top ljestvice iako će biti objavljen tek u studenom.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

Susan Boyle

,

Susan Boyle album

,

I dreamed a dream

Tisuće obožavatelja Susan Boyle unaprijed je naručilo njen prvi CD  "I dreamed a dream" preko internet prodavaonice Amazon.com i to svega nekoliko dana nakon što je objavljen izlazak albuma. Boyle se tako probila na sam vrh ljestvice ostavivši iza sebe glazbene veterane poput Beatlesa i Whitney Houston.

Iako nije ostvarila san o pobjedi u reality showu "Britain's Got Talent", Boyle je čini se na najboljem putu da ostvari san o profesionalnom bavljenju pjevanjem. "Moja životna želja je da postanem profesionalna pjevačica, ali vidjet ćemo što će biti", izjavila je Susan za magazin People nakon što je prošla prvi krug natjecanja.

Iako je izlazak neugledne 48-godišnjakinje na pozornicu izazvao podsmjehivanje publike i žirija, Susan ih je sve razoružala već prvim tonovima pjesme "I dreamed a dream" i preko noći ostvarila gotovo planetarnu popularnost. Snimka njenog prvog nastupa na YouTube-u je u prvih 72 sata od postavljanja pogledana čak 2,5 milijuna puta, a nakon šest dana postala je s 22 milijuna klikova najgledaniji video u travnju.

Boyle je na debitantskom albumu počela raditi u svibnju, a jedna od pjesama biti će obrada Madonninog hita "You'll see" kojeg je pjevačica često puta izvodila na raznim audicijama. Album će se na tržištu pojaviti 24. studenog ove godine.

05.09.2009. 13:40:19
Novi komentar
nužno
nužno