« Zdravlje
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
POSLUŠAJTE

Surfaj pametno - ljetna akcija HZJZ-a

Porukama želimo podsjetiti javnost, a posebice mlade, da su edukacija, informiranje i odgovorno spolno ponašanje ključne sastavnice prevencije spolno prenosivih bolesti

Surfaj pametno i čuvaj zdravlje
Surfaj pametno i čuvaj zdravlje (HZJZ)
Više o

spolne bolesti

,

HZJZ

,

Surfaj pametno

S obzirom na to da je ljeto obično vrijeme odmora, opuštanja, češćeg druženja s nepoznatim ljudima, a time i češćih situacija neplaniranog i nezaštićenog spolnog odnosa i situacija koje nose veći rizik zaraze spolno prenosivim bolestima, cilj je kampanje skrenuti pozornost javnosti, a posebice mladih, na važnost odgovornog spolnog ponašanja i očuvanja spolnog i reproduktivnog, ali i općeg zdravlja.

Kampanja koja traje od početka lipnja do kraja rujna se provodi preventivnim porukama na svlačionicama i oglasnim panoima na kupalištima. Slogan kampanje je „Surfaj pametno", a vizual u obliku pojasa za spašavanje koji simbolično predstavlja i asocira na pomoć i zaštitu u središte stavlja internetsku platformu i mobilnu aplikaciju „Spolno zdravlje", jer suvremena edukacija mladih nužno uključuje upotrebu modernih tehnologija kao što su digitalni mediji.

Ključne poruke kampanje Surfaj pametno su:

Budi

Za sigurniji prvi spolni odnos - ne žuri se

Donosi pravilne odluke za zdravlje

Redovito obavljaj preventivne preglede

Ako si spolno aktivan/na - koristi kondom

Vjernost i odgovornost daju ti sigurnost

Porukama želimo podsjetiti javnost, a posebice mlade, da su edukacija, informiranje i odgovorno spolno ponašanje ključne sastavnice prevencije spolno prenosivih bolesti, uključujući infekciju HIV-om te zaštite spolnog i reproduktivnog zdravlja.

Kampanju su podržali Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, zavodi za javno zdravstvo, Hrvatski crveni križ i udruga CroMSIC.

Ovom prigodom pozivamo zdravstvene djelatnike, partnere i suradnike da se pridruže promicanju zdravlja i osvještavanju važnosti odgovornog spolnog ponašanja i brige za zdravlje te da u svojim lokalnim zajednicama aktivno sudjeluju u širenju i pružanju informacija o zaštiti i unapređenju zdravlja.

27.07.2017. 13:31:00
Novi komentar
nužno
nužno