« Košarka
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

'Superman' Howard donio treću pobjedu Magicu

Howard je odličnom igrom doveo Orlando nadomak NBA finala

(Getty Images)
Više o

NBA

,

Cleveland Cavaliers

,

doigravanje

,

Dwight Howard

,

Orlando Magic

Dwight Howard je dominantnom igrom u produžetku donio pobjedu Orlando Magicu 116:114 nad Cleveland Cavaliersima u utorak i tako doveo svoj klub nadomak NBA finala.

Howardova dva slobodna bacanja 21 sekundu prije kraja upotpunila su njeg učinak u produžeku na 10 pogodaka, dok je centar, čiji je nadimak 'Superman', završio utakmicu s ukupno 27 koševa i 14 skokova.

Najkorisniji igrač regularnog dijela sezone Le Bron James ubacio je 44 koša i tako treći put zaredom pregazio granicu od 40 koševa na jednoj utakmici, ali to nije bilo dosta za pobjedu Cavsa.

James je zabio dva slobodna bacanja manje od sekunde do kraja regularnog dijela utakmice te je tako Cavaliersima osigurao produžetke, ali njegov pokušaj trice za pobjedu na kraju produžetka nije uspio.

Rekorderi regularnog dijela sezone po broju pobjeda, Cavaliersi su pobijedili u prvih osam utakmica doigravanja, a sada se bore s Magicom koji vodi po broju pobjeda 3-1, dok dominantnu igru Jamesa ne mogu pratiti njegovi suigrači.

Branič Cavaliersa Mo Williams je zabio 18 pogodaka, dok je Delonte West dodao 17.

Orlando je realizirao 17 trica, što je rekord doigravanja, a samo šest ih je ubacio Rafer Alston čiji je konačni učinak 26 pogodaka.

Magic je vodio osma koševa kroz zadnju četvrtinu, ali je Cleveland poveo 98:97 1:05 minutu prije kraja regularnog dijela utakmice. (hina/metro-portal)

Rashard Lewis je pogodio tricu za vodstvo Orlanda 100:98 četiri sekunde prije kraja, ali je James isprovocirao prekršaj na sebi i pogodio sva bacanja za produžetke.

Howard je zabio prvih šest koševa u produžetku i tako približio Magic na korak od svog prvog NBA finala od 1995. Orlando može zatvoriti ovo konferencijsko finale u četvrtak u Clevelandu.

James, čiji je prosjek u doigravanju 42,2 po utakmici trebat će veću pomoć svojih suigrača. (hina/metro-portal)

27.05.2009. 10:57:41
Novi komentar
nužno
nužno