« Skijanje
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
SP SKIJANJE

Superkombinacija - Svindalu zlato, Natko 8.

Zlatnu medalju u suberkombinaciji na SP-u je osvojio Aksel Lund Svindal, srebrnu Innerhofer, a broncu Fill

Svindal
Svindal (Getty Images)
Više o

Natko Zrnčić Dim

,

Aksel Lund Svindal

,

Garmisch-Partenkirchen

,

sp skijanje

Norvežanin Aksel Lund Svindal (28) obranio je naslov svjetskog prvaka u superkombinaciji na SP u alpskom skijanju u Garmisch-Partenkirchenu osvojen prije dvije godine u Val d'Isereu, prenosi Hina.

Svindal je u slalomu zadržao prednost koju je ostvario u spustu i slavio sa 1.01 sekundom prednosti ispred srebrnog Talijana Christofa Innerhofera i 1.90 ispred brončanog, još jednog Talijana Petera Filla.

Svindalu je ovo četvrto zlato sa svjetskih prvenstava. Uz ova dva iz superkombinacija, prije četiri godine u Aareu je bio najbolji u spustu i veleslalomu.

Innerhofer je trećom medaljom na ovogodišnjem SP već sada izrastao u jednog od junaka prvenstva, prošloga je tjedna osvojio zlato u superveleslalomu i broncu u spustu.

Natko Zrnčić-Dim nije uspio obraniti broncu iz Val d'Iserea. Nakon lošije odvezenog spusta u kojem je zauzeo 16. mjesto, Zrnčić-Dim je u slalomu ostvario četvrti rezultat, te je ukupno zauzeo osmo mjesto sa 3.20 sekundi zaostatka za Svindalom.

Tin Široki je natjecanje završio na 18. poziciji sa 7.01 sekundi slabijim vremenom od Svindala, dok je Dalibor Šamšal ostao bez plasmana nakon pada u spustu.


14.02.2011. 15:17:00
Novi komentar
nužno
nužno