Superhrana: indijski oraščić
Ova zdrava grickalica sadrži malo masnoće, puno oleinske kiseline koja je dobra za srce, kao i niz važnih vitamina i hranjivih tvari
(Romina N McGuinness/MWN)
Indijski oraščić je vrlo popularan lagani obrok i grickalica u cijelom svijetu. Vrlo je bogatog okusa i najčešće se jede sam. Važan je sastojak u mnogim kuhinjama, na primjer u tajlandskoj, kineskoj, indijskoj, malezijskoj ili brazilskoj.
Ali zašto je indijski oraščić tako zdrava hrana?
Prije svega, sadrže vrlo malo masnoće, puno manje od ostalih orašastih proizvoda. Osim toga, sadrži puno oleinske kiseline koja je dobra za srce, a nalazi se i u maslinovom ulju.
Ovi zdravi oraščići bogati su i esencijalnim vitaminima i hranjivim tvarima, uključujući bakar, magnezij, cink, željezo i biotin.
Indijski oraščići inače rastu na drvetu, a mogu se jesti sirovi ili pečeni.
27.04.2010. 09:11:15
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar