« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SVETO MJESTO

Sukob Palestinaca i izraelske policije kraj džamije Al-Akse

Mladi Palestinci bacali su kamenje na skupinu turista u Jeruzalemu, a nakon dolaska policije zatvorili su se u džamiju Al-Aksu

(Wikipedia)
Više o

Brdo hrama

,

Al-Aksa

,

Izreal Palestina

,

Mickey Rosenfeld

,

izraelska policija

,

Plato džamija

Izraelska policija sukobila se u nedjelju pokraj džamije Al-Akse u Jeruzalemu s mladim Palesticima nakon što su oni kamenjem gađali skupinu turista.

Glasnogovornik izraelske policije Mickey Rosenfeld rekao je da su mladi Palestinci s Brda hrama (Platoa džamija), iz nepoznata razloga bacali kamenje na skupinu turista.

Nakon policijske akcije, delikventi su se zatvorili u džamiju Al-Aksu, a mir i red je obnovljen, rekao je Rosenfeld i odbacio navode palestinskih čelnika da su mladići kamenovali ekstremne židove koji su pokušali ući u džamiju.

Izraelska policija obično ne ulazi u tu zonu, koje obje vjere smatraju svetima, osim u slučaju nasilja.

Plato džamija treće je sveto mjesto islama iza Meke i Medine. Za Židove je isto mjesto, koje nazivaju Brdom hrama, najsvetije mjesto judaizma jer će na njemu biti sagrađen Treći i konačni hram.

Posljednjih dana su zabilježene napetosti i sukobi između Izraelaca i Palestinca nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanyahu objavio da u sklopu programa obnove povijesnih mjesta namjerava na popis izraelske povijesne baštine dodati Grobnicu patrijarha u Hebronu i Rahelin grob u Betlehemu. (hina/metro-portal)

28.02.2010. 10:26:03
Novi komentar
nužno
nužno