« Film
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
8. ZFF

Subota na ZFF-u

Naši glumci u stranim filmovima lajtmotiv su zadnjeg dana ZFF-a

Posljednji dan Zagreb Film Festivala
Posljednji dan Zagreb Film Festivala (ZFF)
Više o

kino Europa

,

Zagreb Film Festival

,

Marija Škaričić

,

Goran Navojec

,

zagreb-info

,

Krešimir Mikić

,

Plava potkova

Posljednji festivalski dan započinje jutarnjom projekcijom filma 'Čarobno srebro' iz programa Vip Bibijada. Riječ je o projekciji norveške obiteljske avanture, hit-filmu u režiji Katarine Launing o svijetu patuljaka iz norveških šumskih prostranstava.  Film će biti prikazan u 11 sati u kinu Europa.

U 17 sati na rasporedu je film 'Nevoljena', prvijenac engleske glumice Samanthe Morton, specifične po odabiru izuzetno karakternih i zahtjevnih uloga (koje su joj priskrbile dvije nominacije za Oskara) i radu sa najcjenjenijim svjetskim redateljima poput Stevena Spielberga i Woddyja Allena. Nastao na temelju njenog osobnog iskustva film donosi priču o djevojčici iz disfunkcionalne obitelji čime Morton daje oštru kritiku engleskom sustavu socijalne skrbi.

U kinu Tuškanac tijekom sutrašnjeg će dana biti prikazani filmovi iz programa Strano, a naše. U 13 sati bit će prikazan Bugarski film 'Prognoza' u režiji Sophie Zornitse, u kojem jednu od naslovnih uloga igra Krešimir Mikić. Film govori o mladoj pripravnici Margariti čiji prekid s dečkom u Engleskoj izazove niz polemika na nacionalnoj osnovi. Njemački film 'Shahada' redatelja Burhana Qurbanija bit će prikazan u 17 sati, a govori o sudbinama troje mladih muslimana rođenih u Njemačkoj. Naslovnu ulogu tumači glumica Marija Škaričić.

U trileru 'Izbavi nas od zla' danski redatelj Ole Bornedal daje prikaz europske verzije ksenofobije, a jednu od vodećih uloga glumi Bojan Navojec; film će biti prikazan u kinu Tuškanac u 19 sati. U 21 sat u istom će kinu biti prikazan film 'Kao da me nema' - riječ je o ekranizaciji romana naše najprevođenije književnice i publicistkinje Slavenke Drakulić. Režiju potpisuje za Oscara nominirana irska redateljica Juanita Wilson, a film tematizira preživljavanje jedne Sarajke u logoru za vrijeme rata.

U 20 sati u kinu Europa uz projekciju filma 'Cirkus Columbia' održat će se svečano zatvaranje Zagreb Film Festivala. Najnoviji film oskarovca Danisa Tanovića ekranizacija je romana Ivice Đikića, a govori o neobičnoj romantičnoj sagi smještenoj na kraj prošlog stoljeća na Balkanu. Naslovne uloge tumače Miki Manojlović i Mira Furlan, a isti je film kandidat Bosne i Hercegovine za ovogodišnji Oscar.

Nakon filmskog programa, završni će tulum ZFF-a uveličati DJ's Rea i Itch koji će vas u kinu Europa zabavljati do sitnih noćnih sati.

23.10.2010. 04:54:00
Novi komentar
nužno
nužno