« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
MALA CRVENA

Stvorena pilula protiv starenja kože

Male crvene pilule bazirane su na likopenu, crvenom pigmentu rajčice, a najzanimljivije će vjerojatno biti damama u srednjim godinama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

Nestle

,

L’Oreal

,

rajčica

,

Innéov Fermeté

,

likopen

,

starenje kože

Nova pilula koju su razvili prehrambeni div Nestlé i najveća svjetska kozmetička kompanija L'Oréal, poznata pod nazivom Innéov Fermeté, već jednom dozom dnevno koži daje mlađi izgled iskorištavajući blagotvorna svojstva rajčice. Barem tako tvrde znanstvenici koji su razvili novi 'beauty proizvod', dodajući da bi on mogao dramatično usporiti proces starenja kože.

U slatkoj crvenoj piluli, koja je već puštena u prodaju u dijelu Europe i Južne Amerike, nalazi se jedan od spojeva prisutnih u plodu rajčice koji potiče regeneraciju i zaštitu kože, javlja britanski Telegraph.

Znanstvenici kažu kako se radi o spoju likopen, crvenom pigmentu koji rajčicama daje boju. Spoj je modificiran s ciljem što lakše apsorbcije u ljudsku kožu, a piluli su dodani još i vitamin C i isoflavoni (spojevi koje se može pronaći u soji). Svi korišteni spojevi su snažni antioksidansi što, smatraju znanstvenici, pomaže u zaštiti tkiva.

Istraživanja novog kozmetičkog dodataka prehrani provedena su na dvije skupine žena, jednoj s prosječnom dobi od 45 godina i drugom u kojoj su bile žene stare između 51 i 69 godina. Tijekom ispitivanja učinkovitosti rezultati su pokazali kako je kod žena koje su uzimale novu pilulu zabilježena 8,7 posto bolja elastičnost kože što upućuje na smanjivanje nastanka bora.

Nova pilulica nesumnjivo je na putu da postane pravi hit, a nosiocima patenta donese finu zaradu, ali za potrošače to znači i paprenu cijenu. Desetodnevna doza navodno bi trebala koštati oko 200 kuna, a valja napomenuti kako će se u 'fine printu' na kutijici naći i upozorenje da se učinci preparata često počinju primjećivati tek nakon tri mjeseca korištenja.

20.12.2009. 18:52:51
Novi komentar
nužno
nužno