« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
hrvatsko obrazovanje

Studentski zbor protiv blokade splitskog Sveučilišta

Iz Studentskog zbora tvrde da blokadu nastave želi manja skupina studenata

(Željko Šop/CROPIX)
Više o

Studentski zbor

,

fakultet blokada

,

splitsko Sveučilište

,

Vide Popović

,

nastava blokada

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu danas se usprotivio blokadi bilo kojeg od 14 fakulteta tvrdeći kako blokadu Filozofskog fakulteta zagovara "manja skupina" studenata te da većina studenata splitskoga Sveučilišta to ne želi.

Blokadu traži manja skupina studenata, a Studentski zbor splitskoga Sveučilišta smatra da to nije dobra metoda jer bi se njome unio nered u nastavni proces tog fakulteta, a većina studenata koja ne želi blokadu bila bi zakinuta zbog prekida nastavnog procesa, izjavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik Studentskog zbora Vide Popović.

On je to izjavio uoči za večeras najavljenog plenuma skupine studenata splitskoga Filozofskog fakulteta na kojem bi se trebalo odlučiti hoće li se taj fakultet blokirati zbog zahtjeva za besplatnim visokim obrazovanjem.

Po Popovićevim riječima, Studentski zbor splitskoga Sveučilišta smatra da umjesto plenuma na fakultetima, pa tako i na Filozofskom, treba organizirati referendum na kojem bi se studenti očitovali o tome žele li 'blokadu' bilo kojeg fakulteta.

"Ne smije se dogoditi da manja skupina studenata na svojem plenumu odlučuje o blokadi bilo kojeg fakulteta jer se tako dira u njegov integritet i normalno studiranje", rekao je, dodajući da to može uzrokovati "kolaps fakulteta na kojem se zavede blokada". (hina/metro-portal)

24.11.2009. 14:51:19
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    tomo
    24.11.2009. 15:21
    I opet splitska mladež hdza u akciji.
Novi komentar
nužno
nužno