« Kazalište
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
PREDSTAVE

Studentska predstava 'Pusta zemlja' - izvedbe u MSU

Ispit iz kolegija Suvremena režija studentice Kristine Grubiše na ADU u Zagrebu, u mentorstvu profesora Branka Brezovca, priprema se u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu, a radi se o adaptaciji 'Puste zemlje' T. S. Eliota

Pusta zemlja
Pusta zemlja (Arhiva)
Više o

MSU

,

predstave

,

Pusta zemlja

Ova poema okvirno, uz motiv legende o potrazi za Svetim Gralom, opisuje stanje krize suvremenog društva u kojoj se i danas nalazimo, uz brojne vinjete vezane za opis suvremenog britanskog društva. „Pustu zemlju" obilježava snaga fragmentariziranih, nekronoloških slika koje su „nabijene" referencama i citatnošću.

Autorica projekta i adaptacije, Kristina Grubiša, potragu za Svetim Gralom vidi kao jedan veliki lunapark te je to kreativna vodilja ovog projekta. Kao asistentica i ko-redateljica dosad sudjelovala na dva velika međuinstitucionalna projekta, opere „Pepeljuga" i „Životinjska farma" na Muzičkoj akademiji. Iz tog iskustva nastaje i ovaj projekt, čiji je ključni dio zajednički kreativni dogovor studenata pri odabiru rješenja.

IZVEDBE* 
Subota, 15. listopada -  19.30 i 21.30 sati
Nedjelja, 16. listopada -  19.30 i 21.30 sati
Ponedjeljak, 17. listopada -  19.30 i 21.30 sati
* 20 minuta prije svake izvedbe - nastup Savskih nimfi

Od 10.10. do 19.10. u galerijskom prostoru Ekstenzija u MSU - izložba radova studenata ALU.

*
O PROJEKTU:
U projekt su uključeni studenti Likovne akademije, Muzičke akademije i Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, iz želje redateljice da kroz zajednički rad svi suradnici upoznaju pojedinosti drugih struka u svrhu stvaranja novih kreativnih odnosa koji će studente povezati i poslije, u profesionalnom radu u kazalištu. Projekt će se izvoditi u raznim prostorijama Muzeja suvremene umjetnosti, kroz kojeg će publiku voditi vodič "Puste zemlje". Svaka prostorija vizualno je u potpunosti drugačija i stvara zasebnu atmosferu, što svim suradnicima daje šansu za eksperimentiranje s vlastitim umjetničkim stilom. U projekt je već angažirano  preko četrdeset studenata s uključenih akademija i fakulteta, kao  i vanjskih  suradnika. 

17.10.2022. 10:30:00
Novi komentar
nužno
nužno