« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
RAZMIJENI SE

Studenti, prijavite se za program akademske razmjene ERASMUS

ERASMUS omogućava boravak od dva do tri mjeseca na jednom od sveučilišta Europske unije, a prijaviti se može do 8. ožujka

(Igor Sambolec/Cropix)
Više o

studenti

,

Erasmus

,

studentska razmjena

,

europska sveučilišta

Studenti Sveučilišta u Zagrebu, kao i drugih hrvatskih sveučilišta, mogu se do 8. ožujka prijaviti na natječaj za program akademske razmjene ERASMUS i tako provesti dva do tri mjeseca na jednom od sveučilišta unutar Europske unije te pridonijeti povećanju broja hrvatskih studenata koji je još uvijek daleko ispod europskoga prosjeka.

Natječaj je objavilo zagrebačko sveučilište, a program ERASMUS predstavljen je danas i na tribini Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER). Program su predstavili voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju zagrebačkoga sveučilišta Ana Ružička, voditeljica Ureda za projekte i međunarodnu suradnju FER-u Jasna Matijević i ECTS koordinatorica FER-a Mirta Baranović.

Dekan FER-a Vedran Mornar istaknuo je da se studenti, koji su neko vrijeme studirali u inozemstvu, na matični fakultet vraćaju s većim stupnjem samostalnosti, kulturno obogaćeni i s boljim znanjem stranoga jezika, a lakše pronalaze i prvi posao, posebice u međunarodno orijentiranim trvrtkama.

Geslo programa je "Razmijeni se" i njime se studentska populacija želi senzibilizirati i motivirati na nastavak studija izvan matičnoga fakulteta.

Studenti do navedenoga roka trebaju predati potrebnu dokumentaciju s prijepisom ocjena, potvrdom o znanju stranih jezika i pismo motivacije. Odabrani će dobiti financijsku potporu iz sredstava Europske komisije i Sveučilišta u Zagrebu za razdoblje provedeno na studiju izvan zemlje.

ERASMUS MUNDUS program je Europske komisije kojemu je osnovni cilj promidžba europskoga visokog obrazovanja i poticanje uspješne međunarodne suradnje. (hina/metro-portal)

22.02.2010. 19:13:07
Novi komentar
nužno
nužno