« Fun
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Mein Kampf

Strip o Hitleru zabranjen u Njemačkoj

U Japanu je prodano više od 45.000 primjeraka stripa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

japanski manga stripovi

,

Adolf Hitler

,

manga

,

Mein Kampf

Kompletni Hitlerov život i ideologija pretočeni su u lako čitljivo štivo, a priča o njegovom životu samo je jedna u cijeloj seriji stripova o slavnim osobama.

Japanski izdavač East Press uspio je prodati čak 45.000 primjeraka manga verzije manifesta nacističkog diktatora Adolfa Hitlera. Strip nosi ime Mein Kampf, kao i Hitlerov manifest koji je zabranjen u Njemačkoj još od 1945.

Jedino Bavarska je dobila prava za objavljivane zbog Hitlerova samoubojstva krajem Drugog svjetskog rata. Prava na izdavanje ističu 2015.

Kosuke Maruo, urednik East Pressa, objasnio je zašto je njegova tvrtka odlučila objaviti manga verziju Mein Kampfa. „To je slavna knjiga, ali malo je ljudi koji su je čitali. Mislim da je to materijal za upoznavanje Hitlera, imena izjednačenog s vragom,."

Maruova tvrtka nije puno očekivala od prodaje stripa, ali bez obzira na to, strip je od studenog prošle godine prodan u 45.000 primjeraka. To je 10.000 primjeraka više od prosječne prodaje drugih knjiga koje izdaje tvrtka.

East Press objavljuje 43 Manga de Dokuha vodiča, a neki od njih su Marxov Kapital, Danteova Božanstvena komedija, Goetheov Faust, Nietzscheov Tako je govorio Zaratustra itd.

 

02.10.2009. 09:24:22
Novi komentar
nužno
nužno