« Fun
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Zaista?

Donje rublje s GPS sustavom

Sprava modernog doba koja vraća žene u špiljsko doba

(Getty Images)
Više o

žensko donje rublje

,

gps donje rublje

,

gps sustav

Feministice diljem svijeta reagirale su u šoku i nevjerici na novu liniju donjeg rublja koje stiže opremljeno GPS sustavom za praćenje.

"Nađi me ako možeš" donje rublje opisano je kao moderni visokotehnološki pojas nevinosti.

"Nevjerojatno je zamisliti da muškarci to mogu kupiti, programirati, dati svojoj ženi ili djevojci i nadzirati je", rekla je Claudia Burghart, voditeljica berlinske feminističke grupe. "To nije ništa drugo nego pojas nevinosti za nesigurne muškarce."

Proizvođačica donjeg rublja Lucia Lorio iz Brazila kaže da njen dizajn cilja na moderne tehnološki osviještene žene.

Kombinacija donjeg rublja sastoji se od čipkastog steznika, bikini-donjeg dijela i ovratnika od lažnih bisera, sa GPS napravom smještenom u provizornom dijelu steznika pokraj struka.

"Kolekcija je mig ženi i izazov za muškarce jer čak i ako mu da šifru za GPS, uvijek ga može isključiti", kaže Lorio. "To nije moderni pojas nevinosti. Neki muškarci vjeruju da time mogu kontrolirati svoje žene ili djevojke, ali varaju se."

Nezabrinuta kontroverzom koju je njena kolekcija podigla, Lorio odbacuje i činjenicu da će globalna financijska kriza utjecati na kupnju luksuznih proizvoda.

Cijena GPS donjeg rublja iznosi 500 funti za komplet sa standardnim GPS uređajem. Komplet s naprednim GPS uređajem stoji pak 700 funti.

Neke su žene zainteresirane za kupnju radi osobne zaštite i same ih programiraju za svoje partnere kad idu van bez njih.

'U Londonu, New Yorku, Rio de Janeiru - gdje god postoji opasnost, donje rublje može se pokazati kao spas", dodala je Lorio.

Feministice u njenoj zemlji prozvale su je robinjom modernog doba i pozvale žene da bojkotiraju GPS donje rublje.


01.10.2009. 16:12:21
Novi komentar
nužno
nužno