« Svijet
objavljeno prije 12 godina
ISTRAŽIVANJE

Stranka Angele Merkel gubi na popularnosti

Merkel je izložena sve većem pritisku, kako od svojih međunarodnih partnera tako i od oporbenih stranaka kod kuće

Fotografija vijesti
Više o

Angela Merkel

,

Njemačka

,

CDU

,

SPD

Nakon niza poraza na regionalnim izborima, konzervativci Angele Merkel i na državnoj razini imaju najnižu potporu u zadnjih pola godine, pokazuju istraživanja javnog mnijenja, prenosi Hina.

Anketa koju je provela Forsa za magazin Stern druga je ovoga tjedna koja je pokazala bitno smanjenje razlike između bloka Merkeličinih konzervativaca i socijaldemokrata lijevog centra (SPD), velikih pobjednika na izborima u Sjevernoj Rajni-Vestafaliji.

Merkel je izložena sve većem pritisku, kako od svojih međunarodnih partnera tako i od oporbenih stranaka kod kuće, da poduzme snažnije korake za jačanje rasta u pogođenim članicama eurozone kao što su Grčka i Španjolska.

Forsino ispitivanje javnog mišljenja dalo je Kršćanskim demokratima (CDU) Angele Merkel 31 posto, što je najmanja potpora koju su dobili od listopada 2011. SPD je u istoj anketi dobio 27 posto.

Međutim, izgleda da kancelarkina popularnost time nije pogođena budući da je ona u istoj anketi dobila 48 posto potpore, a nova politička zvijezda SPD-a Hannelore Kraft, pobjednica izbora u Sjevernoj Rajni-Vestafaliji, samo 29 posto.

23.05.2012. 11:56:16
Novi komentar
nužno
nužno