« Svijet
objavljeno prije 12 godina
NESPORAZUM?

Panika u avionu: Putnica rekla kako ima "napravu"

Let 787 iz Pariza za Charlotte u Sjevernoj Karolini s 188 osoba prisilno je oko podneva po lokalnom vremenu sletio u Bangoru praćen s dva vojna zrakoplova F-15

Više o

terorizam

,

bomba u zrakoplovu

,

zrakoplovi

Naizgled nevini komentar jedne putnice u zrakoplovu tvrtke US Airways o tome kako ima „kirurški ugrađenu napravu" prisilio je posadu da nepredviđeno sleti u državi Maine, prenosi Hina.

Let 787 iz Pariza za Charlotte u Sjevernoj Karolini s 188 osoba sigurno je oko podneva po lokalnom vremenu sletio u Bangoru praćen s dva vojna zrakoplova F-15 koji su Boeing 787 presreli pred obalom SAD-a, rekle su vlasti.

Putnica, za koju je rečeno da je francuska državljanka rođena u Kamerunu, po slijetanju je izvedena iz zrakoplova nakon čega ju je ispitala američka služba za zaštitu granica a FBI odveo u pritvor, rekli su dužnosnici.

Nema naznaka da je izgred povezan s terorizmom. Uprava za sigurnost prometa u izjavi je rekla da je zrakoplov prizemljen iz opreza. Vlasti vjeruju da ostali putnici nisu bili u opasnosti, rekao je dužnosnik FBI-a u Bostonu. Let je nastavljen prema Charlotteu kasnije popodne, rekla je zrakoplovna tvrtka.

Republikanska senatorica Susan Collins iz odbora za domovinsku sigurnost i predsjednik odbora Peter King u odvojenim izjavama su rekli da je putnica, čije ime nije objavljeno, stjuardesi predala pisanu poruku u kojoj je navela da nosi kirurški ugrađenu napravu.

Naprava nije identificirana a dva liječnika na letu su pregledala ženu i nisu našli svježe ožiljke, rekli su King i Collins.

King je je dodao da je žena putovala sama bez prtljage a SAD je trebala posjetiti na deset dana.

23.05.2012. 11:18:51
Novi komentar
nužno
nužno