« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
podijeli pa vladaj

Stranačka mladež protivi se prosvjedima

Nastavljaju se prepucavanja hrvatske mladeži. Dok MMH najavljuje prosvjede, stranački se podmladak takvim metodama oštro protivi i poziva na razgovore.

(Milivoj Keber/CROPIX)
Više o

studenti

,

studentski prosvjed

,

Mreža mladih Hrvatske

,

Mladež HDZ-a

,

besplatno obrazovanje

,

Pošto kila znanja

Predsjednik Mladeži HDZ-a Mislav Banek, predsjednik Sveučilišne organizacije HSS-a Hrvoje Horvat i predsjednik Mladeži hrvatskih liberala Dario Hrebak danas su na konferenciji za novinare istaknuli da su protiv rješavanja problema mladih prosvjedom, te su predložili razgovore.

Banek je odgovorio na kritike Mreže mladih Hrvatske (MMH) rekavši da vlada dovoljno izdvaja za mladež i napomenuvši da su fakulteti ti koji određuju cijenu školarina. Pritom je izgleda, zaboravio spomenuti da se fakulteti iz nekog izvora moraju financirati, tako da se iznos koji ne dobiju od Ministarstva nadoknađuje školarinama. Predsjednici MMH Emini Bužinkić Banek je poručio da se slobodno uključi u partiju kojoj i pripada, pri čemu je opovrgnuo da je MMH krovna organizacija mladih i da je članica europskog foruma mladih.

Hrebak je osudio pozive na izlazak na ulicu bez prethodnog pokušaja da se problem riješi razgovorom i pozvao MMH i podmlatke ostalih političkih stranaka na sastanak i razgovor o problemima mladih i politici za mlade. U slučaju da do takvog sastanka dođe, nadajmo se da će se sve prisutne strane sjetiti otvoriti i uši, a ne samo usta kao do sada.

Dok Banek i Hrebak poručuju kako treba razgovarati, MMH organizira građanske akcije, poput one najnovije pod nazivom Pošto kila znanja? od srijede 12. kolovoza.

Pozornost javnosti pokušava se skrenuti na probleme mladih na razne načine, ali čini se kako niti jedan nije dovoljno glasan. Sjetimo se proljetošnjih blokada, koje je tadašnji ministar naprosto ignorirao, zajedno sa svim pozivima na komunikaciju.

Kao svoj cilj MMH navodi društvenu promjenu, ističući da nas se politika svih tiče te da ne bismo trebali zatvarati oči pred problemima koji su oko nas. Izlazak na ulice navode tek kao dio cjelokupnog prijelaza, pozivajući se na prosvjed i kritiku kao konstruktivan dio demokratskog procesa.

Nije sve crno-bijelo, dakle, a imajući u vidu kretanja unutar najrazličitijih društvenih skupina u državi, Baneka bi možda bilo zgodno priupitati s kime će to mladi razgovarati dok ostatak zemlje bude na ulicama.

20.08.2009. 14:50:16
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    20.08.2009. 15:29
    Ahahahahahaha!!!
    Predsjednik hdz-ovske mladeži nekome poručuje da se učlani u partiju - LOOOOL
    Politikantski pijunčić (koji je kao i svaki pravi politikant karijeru započeo u Studentskom zboru). A gdje su gospoda i njihovi stranački patroni bili kada ih se svaki dan zvalo na razgovore s blokiranih fakulteta? Na kavi s Primorcem vjerojatno...
Novi komentar
nužno
nužno