« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
VRANJIC

Štrajkašima iz Salonita se pogoršava zdravlje

Desetorica radnika solinskog Salonita koji zbog otkaza štrajkaju glađu počeli su patiti zbog malaksalosti, ali ne odustaju od prosvjeda

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Duje Klarić/Cropix)
Više o

Salonit

,

azbest

,

Vranjic

,

štrajk glađu

,

Solin

,

Marko Mikačić

Povjerenik Hrvatske udruge sindikata u Salonitu Marko Mikačić danas je izvjestio kako se zdravstveno stanje desetorice radnika Salonita, koji četvrti dan štrajkaju glađu, počelo pogoršavati zbog malaksalosti.

Navedeno je i kako je jednom štrajkašu, Boži Perišiću koji boluje od dijabetesa, danas liječničku pomoć pružila Hitna medicinska služba te je dobio infuziju.

"Božo Perišić, koji je dijabetičar, za četiri dana štrajka glađu oslabio je šest kilograma pa je danas intervenirala liječnička ekipa. Predloženo mu je da se smjesti u bolnicu ili ode na kućnu njegu, ali on to odbija, pa je nakon našeg upornog nagovaranja prihvatio uzeti inzulin i nastavio štrajk glađu", objasnio je Mikačić koji i sam štrajka glađu.

Po njegovim riječima, preostalih devet štrajkaša u protekla četiri dana izgubili su po tri do četiri kilograma, a jedan je obolio od upale grla.

Skupina radnika Salonita u prostorijama tvornice u Vranjicu kod Solina počela je prije četiri dana štrajk glađu jer im je stečajni sudac tvrtke Jozo Ćaleta nedavno odbio produžiti ugovore o radu te im dao otkaze. Sindikalci tvrde kako je time spriječeno njihovo daljnje angažiranje na sanaciji i dekontaminaciji tvorničkog kruga od azbestnog otpada.

(Hina/Metro-portal)

 

18.09.2009. 15:05:43
Novi komentar
nužno
nužno