« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
popravni

Bajs poziva Schmidtove na besplatno ljetovanje

Ministar turizma pokušat će izgladiti situaciju nakon jučerašnjeg incidenta u Brelima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Damir Bajs

,

Brela

,

obitelj Schmidt

,

incident u Brelima

Damir Bajs, ministar turizma, smatra da je jučerašnje nasilje u Brelima poslalo ružnu sliku o Hrvatskoj te nadodaje kako do njega nije smjelo doći.

Potvrdio je da će svakako stupiti u kontakt s njemačkom obitelji te ju pozvati da ponovo dođe u Hrvatsku na ljetovanje i to besplatno.

Incident se zbio jučer; njemačku obitelj Schmidt, koja je svoj odmor odlučila provesti u Brelima, napali su otac i sin, Mladen i Vice Šošić, te njihova tri prijatelja.

Do napada je došlo kad je Renata Schmidt Mladenu Šošiću prigovorila zbog vožnje BMW-a po šetnici. Mladen se nije sam išao sukobiti s četveročlanom obitelji nego je doveo joč četiri osobe  sa sobom.

Schmidtovi su inače jedni od najvjernijih turista; čak 30 godina dolaze na ljetovanje u Hrvatsku, a nakon ovog incidenta izjavili su da se to više neće dogoditi. Stoga je jasna zabrinutost ministra Bajsa:

"Na žalost, u turizmu je uvijek bilo incidenata. Mi brojimo 11,5 milijuna turista koji se odmaraju u našoj zemlji, a kada se dogode ovakvi nemili primjeri, potrebno je reagirati", kazao je danas ministar Bajs.

Bajs komentira kako je iz policijskog izvješća vidljivo da događaj ima elemente kaznenog djela. Ministar tvrdi da se sukob nije smio dogoditi te da to baca ružnu sliku na našu zemlju.

Sada valja izgladiti situaciju pa će uz ispriku, ministar turizma ponuditi njemačkoj obitelji i besplatno ljetovanje na hrvatskoj obali.

18.09.2009. 15:35:11
Novi komentar
nužno
nužno