« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
ŠTRAJK

Štrajk u podne, ZET staje na pet minuta

Sindikati traže da se ZOR povuče iz procedure, što im je uvjet da se vrate na pregovore s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava

Dvosatni štrajk solidarnosti
Dvosatni štrajk solidarnosti (Arhiva)
Više o

štrajk

,

Zakon o radu

,

štrajk upozorenja

Današnji dvosatni štrajk solidarnosti protiv izmjena Zakona o radu (ZOR), provest će između 12 i 14 sati, sindikati udruženi u Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisne hrvatske sindikate, Maticu hrvatskih sindikata, Hrvatsku udrugu radničkih sindikata i Udrugu radničkih sindikata Hrvatske.

Iz ZET-a očekuju da njihovo 5-minutno pridruživanje štrajku 'neće u većoj mjeri i dugoročno utjecati na redovitostost linija pa se normalizacija prometa očekuje gotovo odmah nakon simbolične sindikalne akcije', navodi glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Na taj način sindikati ZET-a iskazuju podršku radnicima s uskraćenim pravima, vodeći brigu o važnosti prometne povezanosti na zagrebačkom području, navodi se u priopćenju.

Sindikati traže da se ZOR povuče iz procedure, što im je uvjet da se vrate na pregovore s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava. Štrajk solidarnosti formalno će se održati zbog neisplate 25 plaća radnicima Zdravstveno-rekreativnog centra u Lipiku, koji je u većinskom vlasništvu države, te neisplate šest plaća u Areni Pula, koja je u privatnom vlasništvu.

Sindikati za srijedu najavljuju prosvjed na Markovu trgu, ako u Hrvatskom saboru tada bude rasprava o prijedlogu izmjena ZOR-a.

25.02.2014. 10:16:00
Novi komentar
nužno
nužno