« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
SMS 2014

Stop Making Sense kompletirao lineup za 2014. godinu

S već odličnim imenima na ovogodišnjem lineupu, Stop Making Sense,koji će se održati od 31. srpnja do 3. kolovoza 2014., donosi mnoštvo glazbenih poslastica

Sjajan lineup SMS-a 2014
Sjajan lineup SMS-a 2014 (SMS 2014)
Više o

lineup

,

SMS 2014

,

Stop Making Sense 2014

Dragulj na kruni festivala u Tisnom, Stop Making Sense, osigurava novu razinu zabave u Hrvatskoj. Donoseći odličan provod na plaži na prekrasnoj lokaciji u The Gardenu Tisno, Stop Making Sense festival se petu godinu vraća na dalmatinsku obalu, i to od 31. srpnja do 3. kolovoza 2014. godine.

Kao nezaobilazni događaj na festivalskom kaledaru, Stop Making Sense pruža bijeg od stvarnosti, a novi život kreiraju pomno odabrani DJ-evi i izvođači. Surađujući s najinovativnijim imenima elektroničke glazbe, svjetski poznatim DJ-evima i izvođačima, te strastvenim promotorima, festival kombinira smirenost raja na plaži s uzbuđenjem glazbenog festivala na kojem organizatori pažljivo biraju izvođače i osiguravaju jedinstveno i intimno iskustvo.

SMS poziva sve mlade talente iz regije da pošalju svoje mikseve i zasviraju na festivalu. Pobjednik natječaja otvara Woods stage Stop Making Sense festivala, te osvaja festivalsku ulaznicu za sebe i 3 prijatelja. Potrebno je poslati snimku u trajanju od 45 do 60 minuta u privatnoj poruci na SoundCloud profil https://soundcloud.com/stopmakingsense, a miks treba u opisu sadržavati popis pjesama, kao i objašnjenje zašto se prijavljujete na Stop Making Sense festival, te email adresu za kontakt. Prijave se primaju do 1. srpnja 2014. Rezultati će biti poznati do 10. srpnja 2014. Info na http://on.fb.me/1y7K2Vr 

Smješten na prekrasnoj lokaciji The Garden Tisno, Stop Making Sense festival se udomaćio na Mediteranu, okružen hladom borova. Glazbena kulisa kroz četiri dana dolazi s pozornice smještene na plaži, te one skrivene među drvećem, a zabava se proteže i na klub na otvorenom Barbarellas gdje ples ne prestaje do zore.

Osiguravajući 18 sati glazbe dnevno, Stop Making Sense nudi techno, electro, funk, soul i disco zvuke, a zabave na brodovima vas vode na idilične lokacije na moru. Uživajte u zvukovima Tiki bara na plaži, gozbi u gradiću Tisno, odmaranju na plaži ili jednostavno plešite pod suncem kao da vam je to najvažnija stvar na svijetu.

Za to će se pobrinuti bogati lineup . Sveprisutna Anja Schneider poznata je po energiji i nezasitnoj želji za uspjehom, a sa sobom donosi pomno birane zvuke i pokazuje veliki talent. Warm etiketa dovori house i disco DJ-a Gerd Jansona, a njemu se priključuje talentirani Nick Höppner, kojeg krasi raznovrsnost i temeljito poznavanje house i techno glazbe. Rezidenti Sub Cluba Harri & Domenic vraćaju se i ove godine i sa sobom dovode DJ duo Optimo - Twitch and Jonnie Wilkes. Njihov se raspon može najbolje opisati techno, electro i rock zvucima.

Trouble Vision i Abattoir gost Hunee u setovima oslobađa veliku energiju. Producentski duo Psychemagik koriste jako rijetke sampleove u svojim stvarima, a priključuju se Orlando Boom ekipi zajedno s autorom imena Kiwi koji donosi svoj zarazni disco stil. Leon Vynehall i njegov eklektičan stil crpe inspiraciju iz žanrova kao što su post punk, classical, funk, disco, soul i techno, s dozom bassa i posebnog house zvuka, a njegovu produkciju je teško opisati, no sigurno je da je svaki set bombastičan. Leon Vynehall se pojavljuje kao dio Aus Music ekipe, predvođene Will Saulom koji dolazi drugi put na festival i donosi svoj deep dubdisco pristup techno i house glazbi. Phonica Records, poznati londonski specijalisti za vinil, sa sobom dovode house eksperimentalista Marcus Worgulla, a dolazi i Mr Ties, izvođač kojeg je nemoguće svrstati u neki žanr, ali njegovi setovi su svjetla točka svakog nastupa. Tiger & Woods tj. Larry Tiget i David Woods zabavljat će ljude s raznim disco zvukovima koje oni nazivaju 'future boogie', a house pod utjecajem jazz zvukova predstavit će Vakula. Ljubitelji soula, duo Maribou State priključuju se Mosci i T.Williamsu u njegovom T.Party Movement kolektivu. Severino se pojavljuje kao dio Lovesick ekipe, a dolazi i Bradley Zero, domaćin Boiler Rooma.

Zagrijavajući za atmosferu festivala, prvog dana, u četvrtak, Madera Verde i Love Glove otvaraju podij na plaži, prije nego domaćini iz Hrvatske preuzmu pozornicu skrivenu među drvećem sa svojim Croatia Calling programom. Petak je u znaku Abbatori ekipe , a pozornicu kod plaže kontrolira Hunee, dok su među drvećem glavni Aus Music koji predstavljaju Leon Vynehalla i Will Saula. Psychemagik i Kiwi se izmjenjuju kod plaže u subotu, a Anja Schneider je na drugom podiju dok zalazi sunce te večer preuzimaju poznati londonski klub Corsica Studios. Podij zatvaraju UK spasitelj housea T.Williams i njegov T.Party Movement, zajedno s Moscom i Maribou State duom.

Treba spomenuti i slavne SMS zabave na brodovima, koje se održavaju dva puta dnevno, a ove intimne zabave omogućuju da se zbližite s omiljenim DJ-evima i izvođačima. Ove godine brodovima će kormilariti Aus Music, Trouble Vision i Love Glove, Sub Club, The T.Party Movement, Warm, Get Diverted, Orlando Boom i Lovesick. Pogledajte što možete očekivati na http://vimeo.com/88016216.

Ulaznice su u prodaji, a možete ih kupiti na http://stopmakingsense.yokaboo.com/.

Barbarella's Discotheque osigurava zabavu do ranih jutarnjih sati, a za to su zaduženi Gerd Janson, Vakula, Nick Höppner i Optimo. Sub Clu, institucija iz Glasgowa, preuzima četvrtak, a stručnjaci za vinil, Phonica Records su domaćini u petak. Subota I nedejlja za finale festivala dovode Trouble Vision i Warm.

Kompletan lineup pogledajte na stranici stopmakingsense.eu

Festivalske ulaznice, kao I dnevne, po povoljnijim cijenama za ExYu regiju možete kupiti u sustavu Entrio.hr - https://www.entrio.hr/event/stop-making-sense-festival-2014-1205

16.06.2014. 17:08:00
Novi komentar
nužno
nužno