« Muškarci
objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana
OPA :)

Što žene zapravo traže kod muškaraca?

Ta se osobina našla prije inteligencije, obrazovanja, samopouzdanja i podrške, iako su i to bile jedne od najvažnijih kvaliteta za žene

Treba biti ovakav...
Treba biti ovakav... (Arhiva)
Više o

muškarci

,

ljubaznost

,

privlačnost

Što je ženama ključno na muškarcu - je li u pitanju izgled, odličan smisao za humor ili karizma? Sve to može igrati ulogu biranju partnera, ali te stvari nisu prioriteti za većinu žena.

Tako barem tvrdi istraživanje tvrtke Clue, MyONE i profesorice Tanje Gerlach sa Sveučilišta u Gottingenu. Tim je okupio 68 tisuća ljudi različitih seksualnih orijentacija u 180 studija kako bi otkrili što je najvažnije u potencijalnom partneru.

U različitim dijelovima svijeta i kod ljudi sasvim suprotnih pozadina, postojala je jedna zajednička kvaliteta. U pitanju je bila ljubaznost odnosno nježnost. Ta se osobina našla prije inteligencije, obrazovanja, samopouzdanja i podrške, iako su i to bile jedne od najvažnijih kvaliteta za žene.

Za razliku od ljubaznosti, atraktivno tijelo i lice te financijska sigurnost pali su u osrednje važne kvalitete. 

"Ljubaznost je kao gravitacija - ključna je, ali ne primjećujemo je toliko dok ne nestane", rekla je liječnia Virginia Vitzhum, direktorica Clue-a. 

"S obzirom na to da se danas uvijek ističe izgled i bogatstvo, može zvučati neobično da je ljubaznost najpoželjnija osobina. Međutim, ona je najvažnija za formiranje dugoročnih društvenih veza", dodala je.

27.07.2019. 21:44:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    28.07.2019. 08:58
    nježnost najviše
Novi komentar
nužno
nužno