« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
ZNATE LI?

Što vozači griješe u doba korone?

Kako bismo olakšali vozačima i putnicima ponašanje u doba pandemije korona virusa izdvojili smo osam grešaka koje su najčešće

Ovo je OK, ali...
Ovo je OK, ali... (Arhiva)
Više o

vozači

,

koronavirus

Posljedice pandemije korona virusa možemo osjetiti u svim dijelovima života, pa ni vožnja automobilom nije pošteđena iste.

Premda smo ispočetka bili "zatvoreni" u četiri zida, sada se ponašamo dosta drugačije, pa odlazimo na posao i obavljamo druge poslove svojim automobilom.

Kako bismo vam olakšali, ali i povećali vašu sigurnost, izabrali smo osam najčešćih grešaka koje vozači i putnici naprave tijekom vožnje. Potrudite se da to ispravite kako navodimo i bit ćete puno sigurniji da ne obolite od korone.

1. Dezinfekcija unutrašnjosti automobila

Održavanje čistoće unutrašnjosti automobila jako je važno, a osobito u ovo doba pandemije. Vozači najčešće griješe, pa se posvete pranju karoserije automobila, dok zanemaruju higijenu unutrašnjosti. Osim redovitog usisavanja i pranja podova, obloga, sjedala, instrumentne ploče... potrebno je unutrašnjost još prebrisati dezinfekcijskim sredstvom. Samo oprez, da ne koristite dezinfekcijsko sredstvo koje bi moglo oštetiti materijale u unutrašnjosti automobila.

2. Upravljač, rukohvati i ostale površine

Sve ono što dodirujete u automobilu trebate temeljito očistiti i dezinficirati. Dakle, posvetite pažnju na mjesta kao što su rukohvati, prekidači, ručica mjenjača, poluga ručne kočnice, poluge uz upravljač, te posebno sam obruč upravljača. Odgovarajućim dezinfekcijskim sredstvom sve navedene dijelove prebrišite najmanje jednom dnevno, a ako intenzivnije koristite automobil i s njime prevozite više osoba., onda i češće. Dobro očistite i dezinficirajte sve važne površine u automobilu.

Više savjeta pročitajte na portalu automania.hr

18.11.2020. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno