« Život
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
UŽAS

Što vam sve može biti od dugotrajnog sjedenja

Istraživanje provedeno u Njemačkoj je povezalo dugotrajno sjedenje s većim rizikom obolijevanja od karcinoma debelog crijeva i endometrija

Dugotrajno sjedenje je opasno
Dugotrajno sjedenje je opasno (Arhiva)
Više o

sjedenje

,

dugotrajno sjedenje

,

rak endometrija

Dugotrajno sjedenje, bilo na radnom mjestu, u automobilu ili pred televizorom ima pogubne posljedice po zdravlje, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu u Regensburgu. Njihovi rezultati se temelje na nalazima prikupljenima od gotovo 70000 ispitanika.

Ranije studije su već povezale dugotrajno sjedenje s većim rizikom za bolesti srca, krvne ugruške, pretilost te povišenu koncentraciju šećera u krvi.

>> Zašto nas sjedenje na poslu lagano ubija >>

Journal of the National Cancer Institute piše kako je sada utvrđeno da je duže sjedenje povezano s proporcionalnim povećanjem rizika obolijevanja od karcinoma debelog crijeva i endometrija.

Tako su ispitanici koji su u studiji najviše vremena provodili sjedeći imali prosječno 54% veći rizik za rak debelog crijeva.

>> Što nam je sjedenje napravilo od stražnjica >>

Žene koje su najviše vremena provodile sjedeći su imale čak 66% veći rizik za rak endometrija.

Svakih dodatnih 2 sata sjedenja dnevno je bilo moguće povezati s 8%-tnim povećanjem rizika za rak debelog crijeva i 10%-tnim povećanjem rizika za rak endometrija.

>> Kako sjedenje ispred kompjutera uništava vaše tijelo >>

20.06.2014. 16:17:00
Novi komentar
nužno
nužno