« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana
SAVJETI

Što uzeti u obzir prilikom kupovine kreveta?

Nekoliko je važnih stvari o kojima treba voditi računa ako kupujete novi krevet. U nastavku koji slijedi detaljnije ih pojašnjavamo.

Treba odabrati dobar krevet...
Treba odabrati dobar krevet... (gamespirit/stock.adobe.com)
Više o

savjeti

,

kupovina kreveta

Udoban krevet neizostavan je element svake spavaće sobe. Kako odabrati model koji će vam pružiti beskompromisnu udobnost? U ovom kratkom vodiču pronaći ćete puno vrijednih savjeta zahvaljujući kojima ćete lakše pronaći rješenje prilagođeno vašim potrebama.

Odaberite vrstu kreveta

Prva stvar pri kupnji kreveta na koju trebate obratiti pažnju je vrsta. Od klasičnih bračnih kreveta, preko boxsrping modela s oprugama pa sve do modela s podnicama i sandukom za posteljinu, svaka vrsta nudi jedinstvene značajke i prednosti. Razmotrite svoje preferencije, navike spavanja i sve specifične potrebe koje biste mogli imati kao što su potpora za leđa, kako biste odredili koja vrsta najbolje odgovara vašim zahtjevima.

Odredite dimenzije kreveta

Uzmite u obzir dimenzije kreveta za spavaću sobu. Izmjerite sobu i razmislite koji će namještaj najbolje odgovarati. Ako već imate isplaniran prostor, možete odabrati njegovu širinu. Trebao bi biti širok najmanje 80 cm za jednu osobu i 140 cm za dvije osobe. Što je širi, bit će vam udobnije. Međutim, sve ovisi o tome koliko veliku spavaću sobu imate te hoće li ga koristiti jedna ili dvije osobe. Puno je lakše odabrati njegovu duljinu, jer standardna iznosi 200 cm. U posljednje vrijeme često su traženi tapecirani boxspring kreveti, također dostupni u više dimenzija.

Osim navedenog obratite pažnju na visinu kreveta. Osobe koje pate od problema s koljenima trebaju voditi računa o tome. U tom će slučaju optimalno rješenje biti model visine do 70 cm.

Neka je uzglavlje kreveta udobno

Krevet nije samo za spavanje. U njemu čitamo knjige, gledamo TV, radimo na laptopu, doručkujemo. Uzglavlje je veoma korisno, ali bi istovremeno trebalo biti i udobno. Štiti zid od prljavštine, a nama omogućuje da se udobno naslonimo i uživamo u opuštenom odmoru.

Madrac igra važnu ulogu

Prije odabira odgovarajućeg madraca pročitajte upute i oslonite se na znanje prodavača. Ponuda madraca je ogromna i lako se možete izgubiti u moru pjena, opruga, svojstava i materijala od kojih se madraci proizvode. Madraci predstavljaju značajnu investiciju pa ih treba birati pažljivo i promišljeno.

Dakle, kod kupovine kreveta obratite pozornost na stil pojedinačnih modela, ali i na tehničke karakteristike. Zahvaljujući tome odabrat ćete savršeni model za vaše potrebe koji će trajati dugi niz godina i pružiti vam vrhunsku udobnost svake večeri.

20.06.2024. 18:00:00
Novi komentar
nužno
nužno