« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
TLAKA, ALI ...

Što trebamo čistiti svaki dan?

Čistoća je pola zdravlja, kaže ona stara i ispravna poslovica, pa evo par stvari koje bi u svom domu trebali očistiti svakoga dana

Što treba uvijek biti čisto
Što treba uvijek biti čisto (Shutterstock)
Više o

čišćenje

,

obrnuta kuća

,

dom

Čistoća je i više od pola zdravlja, pogotovo ako baš nemate naviku čišćenja svog doma - budite sigurni da će vam se to ubrzo obiti o glavu, pa evo par stvari koje trebaju uvijek biti čiste:

Daljinski upravljači - nije teško zaključiti da su daljinski upravljači "nakupina" bakterija. Obrišite ih vlažnom krpom na kraju ili početku dana. Isto vrijedi i za mobilne telefone.

Dno torbe - torbu stavljate na pod u restoranima, na poslu, na javnim WC-ima... Uglavnom posvuda. A zatim je doma stavite na kuhinjski stol! Torbe je najbolje čistiti vlažnim maramicama svaku večer kako biste je očistili od bakterija i prljavštine.

Hodnik - ulaz u vaš dom veoma je važan - može imati veliki utjecaj na to osjećate li se opušteno ili živčano kad dođete kući. Kako ga očistiti? Stavite torbe gdje im je mjesto, ne nasred poda; kovanice, poštu i druge sitnice stavite u neku posudu na stoliću, objesite jakne i kapute i to je to! I da, malo potresite tepih.

Kuhinjske krpe - mnogi koriste kuhinjsku krpu za brisanje ruku dok kuhaju ili pospremaju, a zatim njime brišu čisto posuđe. Ili mijenjajte kuhinjski ručnik svaki dan ili ih istovremeno u upotrebi imajte nekliko, za različitu svrhu.

Ormarići u kupaonici i kuhinji - brzo se zaprljaju, zato u blizini držite sprej za čišćenje i pamučnu krpicu da biste ih svakodnevno mogli prebrisati.

Spužvica - spužve su omiljeno mjesto za sve moguće bakterije. Da biste ih očistili možete ih prekuhati na nekoliko minuta ili spužvu na nekoliko minuta stavite u mikrovalnu (mikrovalovi će ubiti 99% bakterija).

18.04.2016. 15:17:02
Novi komentar
nužno
nužno