« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
10 POZNATIH OSOBA

Što su radili prije nego su postali slavni?

Svačiji početak u svijetu odraslih je težak, pa tako i za one osobe za koje to nikad ne bismo pomislili...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Madonna

,

Mick Jagger

,

Clint Eastwood

,

Sean Connery

,

slavni i poznati

1. Mick Jagger - prije nego se proslavio na pozornici, Jagger je radio kao portir u psihijatrijskoj bolnici Bexley. Bilo je to za vrijeme dok je studirao ekonomiju, a zarađivao je oko 40 kuna tjedno.

2. Jason Lee -  zvijezda serijala "My name is Earl", neko je vrijeme radio u lancu restorana brze hrane Taco Bell. Zatim se krajem 1980-tih počeo najtecati u skateboardingu izvodeći svakakve vratolomije. Nakon što se pojavio u jednom promo videu za skate, počeo je dobivati filmske ponude.

3. Paula Abdul - tijekom studija, pjevačica se prijavila za poziciju cheerleadersice L.A. Lakersa te bila izabrana među 700 kandidatkinja. Njezina energija i plesni pokreti bili su instant hit i tako je u samo tri tjedna postala vođa skupine. Nije prošlo dugo, prije nego je bila primjećena i dobila priliku da se okuša u showbizzu.

4. David Letterman - nakon što je 1969. diplomirao, budući domaćin jednog od najpopularnijih talk show emisija ikada, zaposlio se na lokalnoj televiziji gdje je najavljivao prognozu. Njegov nastup i šale uživo tijekom ovog posla otvorile su mu vrata u voditeljske vode.

5. Clint Eastwood - prije nego je postao holivudska ikona, Eastwood je zarađivao za kruh kopajući bazene za slavne i bogate na Beverly Hillsu, dok je noću pohađao audicije za glumca. Osim toga radio je i kao drvosječa, u ljevaonici, na benzinskoj pumpi i druge "obične" poslove.

6. Whoopi Goldberg - prije nego je postala slavna glumica i komičarka, Whoopi je radila ni više ni manje kao zidar. Nakon toga radila je u čistoći, a zatim je šminkala mrtve. Dobro da je nakon svega uspijela zadržati smisao za humor.

7. Ozzy Osbourne - prije nego se proslavio sa svojim bendom Black Sabbathom, Ozzy je radio u klaonici. Otud vjerojatno inspiracija za njegove mračne tekstove i nastup.

8. Sean Connery - prvi posao slavnom glumca bila je pozicija mljekara u njegovoj rodnoj Škotskoj. Nakon vojske radio je razne poslove poput zaštitara, rovokopača i modela. 1953. prijavio se na izbor Mr. Universe i osvojio treće mjesto, što mu je otvorilo nove poslovne mogućnosti.

9. Matthew McConaughey - nakon što je 1988. završio srednju školu, glumac je proveo godinu dana u Australiji na razmjeni studenata. Tada je dodatni novac zarađivao pranjem posuđa. Vrativši se 1990. u SAD, McConaughey je razmišljao da se zaposli kao pravnik, no ipak je završio u glumi, na sreću mnogobrojnih obožavateljica.

10. Madonna - počeci su bili teški za mladu pjevačicu u usponu. Radila je kao prodavačica krafni u dućanu na Times Squareu. No, otpuštena je jer je goste tjerala polijevajući ih umakom.

20.03.2010. 15:49:07
Novi komentar
nužno
nužno