« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
ZEITGEIST

Što smo googlali 2010.?

VIDEO - Interes je najbrže pao za svinjskom gripom, a najbrže rastući pojmovi su Chatroulette, iPad i Justin Bieber

Google
Google (Google)
Više o

Google

,

tražilice

,

internet tražilica

Nedugo nakon što je Yahoo objavio popis najtraženijih pojmova, oglasila se najpopularnija tražilica Google sa zanimljivim pregledom pojmova koji su nas na globalnoj razini najviše okupirali u 2010. Google je analizirao milijarde i milijarde pretraga te ih usporedio s pojmovima iz 2009. kako bi identificirao trendove.

Najbrže rastući pojmovi na tražilici su Chatroulette, iPad i Justin Bieber, a na popisu se također nalaze Twitter i Facebook na osmom i desetom mjestu. Među pojmovima za kojima je interes najviše pao su svinjska gripa, Mladi mjesec (iz Sumrak sage), Susan Boyle i Michael Jackson.

Appleov iPad ujedno je apsolutni pobjednik među traženim pojmovima potrošačke elektronike. Slijede ga iPhone 4, Nokia 5530, HTC EVO 4G i Nokia N900. Od poznatih osoba najveći interes u odnosu na prošlu godinu je postojao za Justinom Bieberom, Shakirom, Eminemom, Lady Gagom i Keshom.

Kada se pak radi o vijestima, korisnike interneta su najviše zanimali događaji na Haitiju, slijedi turski nogometni klub Besiktas, potres u Čileu, Lady Gaga, iPhone 4 i izlijevanje nafte u Meksičkom zaljevu.

Najveći porast interesa:
chatroulette
ipad justin
bieber
nicki minaj
friv
myxer
katy perry
twitter
gamezer
facebook

Najveći pad interesa:
swine flu
wamu
new moon
mininova
susan boyle
slumdog millionaire
circuit city
myspace layouts
michael jackson
national city bank

Pogledajte video o trendovima pretraživanja:

10.12.2010. 09:15:00
Novi komentar
nužno
nužno