« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Što slušati?

Fotografija vijesti
Više o

chris rea

,

Songkillers

,

Manofon

,

Kawasaki 3P

Lenny i Maideni su prošli kroz Hrvatsku i ostavili nas da neke nove koncertne spektakle čekamo do jeseni. No, zato domaće snage ne prestaju obilaziti obalu. Majke s unplugged repertoarom još su na turneji, marljivi su i Jinxi, kao i sva sila domaćih estradnjaka. Ipak, klape su definitivno još uvijek ‘in’. Gotovo da nema ni najmanjeg mjesta na Jadranu gdje barem jednom tjedno ne nestupa nekakva klapa, a među glazbenim konzumentima već se polako uvriježio i pojam ‘klapski teror’. No, ne bojte se, uvijek možete promijeniti postaju na radiju ili uteći u drugu ulicu, ako u ispred vas netko ‘piva ispod volta’...

HIT TJEDNA - Chris Rea - ‘The Best of’

Chris Rea, jedan od svakako najcjenjenijih rock pjevača i skladatelja današnjice, autor hitova poput ‘On The Beach’, ‘Road To Hell’, ‘Blue Caffe’, ‘Josephine’ i ‘Driving Home For Christmas’, objavit će 29. rujna best of kompilaciju pod nazivom ‘The Definitive Greatest Hits’.
Od svog prvog albuma ‘Whatever Happened To Benny Santini’, preko kultnog ‘Road To Hell’, pa sve do današnjih dana, Chris Rea je svojom iskrenošću i entuzijazmom uspio dosegnuti svevremenski status u okvirima rock glazbe.

Songkillers- Sve drugo je igra
Izdavač: Aquarius Records

Nakon trogodišnje stanke, Songkillersi se vraćaju se na scenu svojim šestim studijskim izdanjem naslovljenim ‘Sve je drugo igra’.
Novi album po svom je zvuku izuzetno radiofoničan i stilski raznolik, pa se grupa nada da će pjesme s albuma ‘Sve je drugo igra’ naći svoju mnogobrojnu publiku.

Manofon- Stranci
Izdavač: Menart

Riječka grupa Manofon je nakon prvog singla ‘Ovisnik, zvuk’, koji je proveo nekoliko tjedana u samom vrhu VIP music top ljestvice Otvorenog radija, ali i većinu ostalih radijskih postaja, izbacio i drugi aktualni singl ‘Stranci’. Drugi singl i dalje njeguje akustični pop zvuk, smirenog, prepoznatljivog ‘ugođaja za dnevni boravak’.

Kawasaki 3P - Idu bugari
Izdavač: Dancing Bear

Poslije višegodišnje diskografske tišine na glazbeno tlo ponovno stupaju Kawasaki 3P, tvorci najvećih antihitova hrvatske scene - ‘Mupov-ska’, ‘Antonija’, ‘Snifa san glu’... Svoj novi singl ‘Mate Parlov’ grupa je posvetila nedavno preminulome neprikosnovenome kralju ringa. Singl najavljuje novi album koji bi se trebao zvati ‘Idu Bugari’.

Piše: Piše: Marko Podrug
15.08.2008. 19:16:57
Novi komentar
nužno
nužno