« Život
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
BRRR

Što se pije u hladne dane?

Minusi su stigli, a većini ljudi je prva asocijacija na zimu - kuhano vino ili rakija, no u ovo doba godine s alkoholom treba vrlo, vrlo oprezno ....

Zimi su najbolji topli napitci
Zimi su najbolji topli napitci (Shutterstock)
Više o

kava

,

zima

,

alkohol

,

čaj

,

pića

Zima donosi i neka svoja pravila kad su u pitanju omiljena pića, a na uvjerljivo prvom mjestu je ono staro  - oprezno s alkoholom.

Vjerojatno i sami znate - alkohol ćemo rado uzeti kako bismo se zagrijali, ali kako se radi o prividu, mogli bi se lako prevariti. Prvo će nas ugrijati širenjem krvnih žila, a zatim ćemo početi ubrzano gubiti toplinu, što je loše ako ste na otvorenom.

Upravo zato se preporučuju biljni čajevi od anisa, komorača ili kamilice, dok bi crni čaj trebalo piti u slabijoj varijanti s limunom, a već je poznato da je zeleni čaj najbolji odabir.

>> Topli napitci idealni za hladne zimske dane >>

Naravno, treba paziti i na omiljenu kavu ili jaki crni čaj - oba napitka dehidriraju organizam, tako da bih tijekom zime trebalo stvarno piti umjereno.

>> Što i kako piti tijekom zime >>

Za kraj - i zimi je potrebno dnevno popiti barem dvije litre tekućine, a za razliku od ljeta, bolje će nam odgovarati topli napitci poput čaja koji može osnažiti organizam nakon boravka na hladnom.

 

10.12.2016. 18:05:00
Novi komentar
nužno
nužno